Χαμός στη Γερμανία από τις φωτογραφίες παικτών της Εθνικής ομάδας με τον Ερντογάν

Αντιδράσεις προκαλεί στη Γερμανία η κίνηση των -τουρκικής καταγωγής- παικτών της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Μεσούτ Οζίλ (Άρσεναλ) και Ιλάι Γκουντογκάν (Μάντσεστερ Σίτι), να φωτογραφηθούν στο Λονδίνο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα να γράψουν στις φανέλες των ομάδων που αγωνίζονται «με σεβασμό στον Πρόεδρο μου».

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν στο twitter του κόμματος του Ερντογάν, ΑΚΡ.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον Πρόεδρο της γερμανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Ράινχαρτ Γκρίντελ, ο οποίος δήλωσε: «Η ομοσπονδία μας σέβεται φυσικά το γεγονός ότι οι παίκτες μας έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο. Αλλά το ποδόσφαιρο και οι ομοσπονδίες μας έχουν αξίες που ο κ. Ερντογάν δεν σέβεται. Οι ποδοσφαιριστές έγιναν θύματα εκμετάλλευσης για προεκλογικούς λόγους. Επίσης τέτοιες πράξεις δεν βοηθούν την ενσωμάτωση για την οποία η ομοσπονδία μας εργάζεται».

Ο μάνατζερ της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας, Όλιβερ Μπίρχοφ, ανήγγειλε ότι θα έχει συζήτηση με τους δύο παίκτες, λέγοντας πως «πιστεύω πως οι δύο παίκτες μας δεν αντιλαμβάνονται τον συμβολισμό της φωτογραφίας αυτής. Δεν έχω βέβαια αμφιβολία πως και οι δύο ποδοσφαιριστές θέλουν να αγωνισθούν με την Εθνική Γερμανίας και συμμερίζονται τις αξίες μας».

One thought on “Χαμός στη Γερμανία από τις φωτογραφίες παικτών της Εθνικής ομάδας με τον Ερντογάν

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.