Νοσηλευτής σε ρόλο αγίου… για τους εγκλωβισμένους στην Καρπασία

Νοσηλευτής στην Καρπασία δεν είναι απλώς νοσηλευτής, αλλά παράλληλα κάνει και τον οδηγό εγκλωβισμένων μεταφέροντάς τους, ενώ τους συμπληρώνει τα απαραίτητα έντυπα. Εξάλλου, τους συνοδεύει στο ασθενοφόρο αν χρειαστεί να μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις κάνει και κατ’ οίκον επισκέψεις.

Πρόκειται για τον νοσηλευτή Ανδρέα Σιναϊνό, για τον οποίο είπαν τα καλύτερα λόγια ο επίτροπος Προεδρίας, Φώτης Φωτίου, ο κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου, Μιχάλης Μικέλλης και η κοινοτάρχης Αγίας Τριάδας Κατίνα Ζάουρα.

Μιλώντας χθες ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων και αναφερόμενος στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των εγκλωβισμένων, ο κ. Φωτίου διαβεβαίωσε πως κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει και πρόσθεσε πως «ο νοσοκόμος βοηθά πολύ τους εγκλωβισμένους μας».

Εξάλλου, ο κοινοτάρχης Ριζοκαρπάσου ανέφερε, πως ο νοσηλευτής Ανδρέας Σιναϊνός μεταφέρει με το δικό του όχημα ασθενείς, ενώ αν παραστεί ανάγκη να μεταφερθούν στις ελεύθερες περιοχές, τους συνοδεύει μέχρι τα Στροβίλια, από όπου τους παραλαμβάνουν τα ασθενοφόρα της Κυπριακής Δημοκρατίας, τα οποία έχουν στο μεταξύ ειδοποιηθεί. Είναι μαζί τους 24 ώρες το 24ωρο, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κοινοτάρχης Αγίας Τριάδας, Κατίνα Ζάουρα, ανέφερε ότι ο νοσηλευτής έσωσε τη ζωή τής μητέρας της, η οποία αρνείτο να επισκεφθεί τον γιατρό. Ο νοσηλευτής τη μετέφερε στον γιατρό, κάτι το οποίο της έσωσε τη ζωή, είπε. Για τους εγκλωβισμένους, η Πέμπτη που τους επισκέπτεται ο νοσηλευτής είναι μέρα γιορτής, πρόσθεσε η κ. Ζάουρα. Τάχθηκε επίσης υπέρ της παραχώρησης αυτοκινήτου στον νοσηλευτή, ο οποίος χρησιμοποιεί το δικό του όχημα για να εξυπηρετήσει τους εγκλωβισμένους. Η κ. Ζάουρα ανέφερε ότι εκτός από τον Ανδρέα Σιναϊνό, τους εγκλωβισμένους βοηθά και Τουρκοκύπριος νοσηλευτής.

“Φ”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.