Ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο εκκλησιάστηκε στον Άγιο Γεώργιο Αδριανούπολης…

Ο Τούρκος υπήκοος που συνελήφθη προ ημερών με τον εκσκαφέα του και στην συνέχεια απελάθηκε στην Τουρκία δηλώνοντας τα καλύτερα λόγια για την συμπεριφορά των  ελληνικών αρχών εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ανδριανουπόλεως, την Κυριακή 6 Μαίου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα evros-news.gr.

Ο  38χρονος Τούρκος οδηγός Μουσά Αλερίκ, που συνελήφθη στις Καστανιές Έβρου από Έλληνες στρατιώτες, δικάστηκε και απελάθηκε …πήγε να ευχαριστήσει τον Άγιο Γεώργιο που χαίρει μεγάλης εκτίμησης από χιλιάδες «Τούρκους» πιστούς .

Σύμφωνα πάντα  με το Evros-news.gr, ο Τούρκος υπάλληλος του δήμου Αδριανούπολης, που το  Σάββατο 5 Μαΐου επέστρεψε κοντά στην οικογένεια του, δεν ξέχασε ότι τις τρεις ημέρες που βρέθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας, τον επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως Αμφιλόχιος, συζήτησε μαζί του και του συμπαραστάθηκε στην περιπέτεια που πέρασε.

Έτσι, την επομένη της επιστροφής του στην Τουρκία, αν και μουσουλμάνος στο θρήσκευμα, πήρε την 11μελή οικογένεια του και πήγε να… εκλησιαστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αδριανούπολης, για να ευχαριστήσει τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Αμφιλόχιο για την ενέργεια του να έρθει στην Ελλάδα και να βρεθεί δίπλα του.

Η κίνηση του Τούρκου υπηκόου είναι μια κίνηση σεβασμού καταρχήν στην χριστιανική θρησκεία, από μεγάλη μερίδα σημερινών Τούρκων, ενώ εμπεριέχει και στοιχεία που σαφώς χρήζουν  διερεύνησης.

Δέος και τρόμο έπαθε η τουρκική κυβέρνηση όταν προ μηνός  μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής στο «εθνικό μητρώο» της χώρας, εκατομμύρια Τούρκοι  «μπήκαν» για να αναζητήσουν τις ρίζες τους, και ανακάλυψαν ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τους κατάγεται από Έλληνες, Αρμένιους και Εβραίους.

Υπενθυμίζουμε όμως ότι και  φέτος όπως και κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου στην Πρίγκηπο κοντά στην αιώνια βασιλεύουσα του ελληνισμού Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία, χιλιάδες μουσουλμάνοι αναμειγνύονται με τους χριστιανούς ικετεύοντας για ένα «σύγχρονο θαύμα» σε όλα τα τους προβλήματα  που ταλανίζουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους.

Δεκάδες Τούρκοι ιμάμηδες, ειδικά τώρα επί εποχή του σουλτάνου Ερντογάν,  στην πλατεία της νήσου Πριγκήπου προσπαθούν, μάταια όμως, να πείσουν τους μουσουλμάνους πιστούς να γυρίσουν πίσω και να μην πάνε να προσκυνήσουν το Άγιο χριστιανό καβαλάρη της χριστιανοσύνης που πάντα «ακούει» τις φωνές των ευσεβών και πιστών ανθρώπων από όπου και να προέρχονται, και ο οποίος μέχρι τώρα έχει βοηθήσει πολλούς Τούρκους και χριστιανούς  …στα τάματα τους.

Μιλάμε για συνωστισμό δεκάδων χιλιάδων Τούρκων, που περιμένουν ατέλειωτες ώρες για να να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα του Αγίου Γεωργίου του Κουδουνά, αφήνοντας σημειωμένα δίπλα από αυτήν με τις ανθρώπινες παρακλήσεις τους, …για υγεία, ευτυχία , καλό γάμο, και πολλά άλλα.

Ο Αντιπρόεδρος του Ερντογάν «προτιμά» τις Ελληνορθόδοξες Εκκλησίες…

Άλλο ένα «κρούσμα» ανωτάτου κυβερνητικού λειτουργού της τουρκικής κυβέρνησης με «φιλοχριστιανικές» τάσεις, αναδεικνύεται η περίπτωση του τέως αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Beşir Atalay, ο οποίος παρά τις αυστηρές εντολές του Ισλάμ ότι είναι μεγάλη αμαρτία να επισκέπτεσαι για να προσευχηθείς χριστιανικό ναό και κυρίως να ανάψεις κερί αναπέμποντας ευχή, τολμά και μάλιστα δημόσια να επισκέπτεται μοναστήρια και ανάβει κεριά σε εκκλησίες.

Ο Beşir Atalay φωτογραφήθηκε πριν από δυο χρόνια μαζί με την σύζυγο του Ερντογάν, την Εμινέ Ερντογάν, να βρίσκεται σε χριστιανική εκκλησία και να παρακολουθεί Θεία λειτουργία ενώ φωτογραφήθηκε την ώρα που άναβε ένα κερί κάνοντας μια ευχή.

Ο ίδιος πριν από λίγα χρόνια είχε επισκεφτεί το μοναστήρι του Αγίου Ανδρέα στην Καρπασία της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου και αφού προσκύνησε και εξέφρασε τον μεγάλο του σεβασμό προς τον ιερό αυτό χώρο που κάποιοι ισλαμιστές θέλουν να τον κρατούν κλειστό, άναψε και ένα κερί προσευχόμενος.

Ο Beşir Atalay είναι ακαδημαϊκός και θεωρείται από τα πιο μορφωμένα μελη της τουρκικής κυβέρνησης, σπούδασε νομικά και πολιτικές επιστήμες και διατέλεσε μέλος της τουρκικής επιτροπής της UNESCO.

Το εθνικό μητρώο της Τουρκίας – Eνεργοποιήθηκε  για την εδραίωση της μουσουλμανικής εθνικιστικής ταυτότητας 

Η  προσπάθεια εκατομμυρίων Τούρκων που εισήλθαν ηλεκτρονικά στο σύστημα μέσω ειδικής εφαρμογής στο ευρύ κοινό, αποσκοπούσε στην προώθηση της έννοιας του μουσουλμανικού εθνικισμού ως κεντρικής σημασίας για την τουρκική ταυτότητα, τονίζει Τούρκος επιστήμονας με το όνομα  Kaya Genç .

Το άνοιγμα του μητρώου περιείχε έγγραφα που χρονολογούνται από το 1880, και από τον Φεβρουάριο προκάλεσε έντονο δημόσιο ενδιαφέρον . Πολλοί …εκατομμύρια Τούρκοι έσπευσαν να ανακαλύψουν την καταγωγή τους.

Είναι γνωστό ότι χιλιάδες  Αρμένιοι, Σύριοι, Έλληνες και Εβραίοι είχαν ασπαστεί το Ισλάμ και αφετέρου για να αποφευχθεί οποιαδήποτε συζήτηση σχετικά με την «τουρκικότητα» των πολιτών της χώρας.

Αυτή η «τουρκικότητα» ορίζεται με τη φράση «όποιος συνδέεται με το τουρκικό κράτος είναι πολίτης» και κατοχυρώνεται στο σύνταγμα της χώρας ως μέρος της φιλοσοφίας του πρώην ηγέτη της χώρας Κεμάλ, ο οποίο έτσι ήθελε να «δημιουργήσει» την τουρκική εθνικότητα σε εκατομμύρια πολίτες οι οποίοι απλά δεν ήταν και δεν είναι τουρκικής καταγωγής .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.