ΛΟΝΔΙΝΟ: Ετήσια Χοροεσπερίδα  Συνδέσμου Γιαλούσας, Αγίας Τριάδας και Μελάναγρας

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ Χριστάκης Πασχαλίδης

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και φέτος στις 12 Μαΐου 2018, η ετήσια χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Γιαλούσας  Αγίας Τριάδας και Μελάναγρας (των υπό συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή περιοχών Αμμοχώστου από τις δύο τουρκικές εισβολές το 1974) η οποία  έλαβε χώρα στο χόλ εκδηλώσεων του The Grand Palace Banqueting Suite στο Wood Green βορείου Λονδίνου.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Χριστάκης Πασχαλίδης προέβη σε ένα σύντομο χαιρετισμό και αφού καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους, αναφέρθηκε στην πρόσφατη, τιμητική διάκριση που κέρδισε η δασκάλα Άνδρια Ζαφειράκου ως η καλύτερη δασκάλα της χρονιάς για το 2018. Η κα Ζαφειράκου, η μητέρα της οποίας κατάγεται από την Γιαλούσα, ως γνωστό τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο του καλύτερου δασκάλου της χρονιάς για το 2018, από το φιλανθρωπικό  ίδρυμα Varkey Foundation, το οποίο  εδρεύει στο Λονδίνο.

Ο κ. Πασχαλίδης είπε ότι ο Σύνδεσμος κάλεσε την κα Ζαφειράκου ως επίσημη προσκεκλημένη, όμως, μετά λύπης της ήταν αδύνατο να παρευρεθεί λόγω απουσίας της στο εξωτερικό.  Όμως, η κα Άνδρια Ζαφειράκου έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στον Σύνδεσμο την οποία διάβασε ο κ. Πασχαλίδης.

Έγραψε η κα Ζαφειράκου:

«Με το άκουσα και μόνο της πόλης Γιαλούσα η σκέψη μου πηγαίνει στην αξέχαστη και πολυαγαπημένη μου γιαγιά Ανδριάνα που ήταν γέννημα της Γιαλούσας. Αξέχαστες θα μου μείνουν οι ιστορίες, που μου έλεγε η μακ.  η γιαγιά μου, για την όμορφη, απλή, ειρηνική ζωή της στη Γιαλούσα.

Είναι αλήθεια ότι από τη γιαγιά μου πήρα την ιδέα και απόφαση να ακολουθήσω την επιστήμη μου, με τα πανέμορφα υφαντά σεντόνια και τραπεζομάντιλα που μου έδειχνε τα οποία είχε φτιάξει η ίδια.

Ειλικρινά λυπάμαι που μου είναι αδύνατο να παρευρεθώ στην εκδήλωση σας. Σας ευχαριστώ και πάλι για την αγάπη σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στους στόχους του Συνδέσμου σας».

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο λαχείο περιλαμβανομένου και αεροπορικού εισιτηρίου μετ΄επιστροφής για την Κύπρο.

Φανούλα Αργυρού

Λονδίνο. 20.5.2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.