ΚΥΠΡΟΣ: Ενώπιον του συνοδικού Δικαστηρίου ο “άτακτος” ιερέας

Η καταγγελία για παράνομη σχέση ενός έγγαμου ιερέα με νεαρή διαζευγμένη απασχόλησε και χθες Τρίτη το πενταμελές Συνοδικό δικαστήριο που καλείται να αποφασίσει τι δέον γενέσθαι με τον κληρικό. 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες του Μητροπολίτη Πάφου, ο ιερέας αποποιείτο σε τακτική βάση το σχήμα του για να συναντήσει την 32χρονων γυναίκα με την οποία φέρεται να  διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση.

Ο πρώην σύντροφος της γυναίκας όταν ανακάλυψε τον νέο δεσμό της  αποτάθηκε στον Μητροπολίτη Πάφου λέγοντάς του να λάβει μέτρα εναντίον του ιερέα, ωστόσο ο ιερέας αρνείται κάθε ανάμιξη κάνοντας λόγο για αλλότρια κίνητρα.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, επιμένει στις καταγγελίες, τονίζοντας ότι ο ιερέας ξέφυγε απο τους κανόνες της εκκλησίας και έχει παραβεί τους ηθικούς κανόνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ υπήρξε εισήγηση από ιεράρχες για μετακίνηση του ιερέα σε άλλη μητροπολιτική περιφέρεια.

Υπενθυμίζεται ότι το 2001 όταν καθαιρέθηκαν δύο αρχιμανδρίτες, εκ των οποίων ο ένας φερόταν να διατηρούσε σεξουαλική σχέση με γυναίκα και ο άλλος με άνδρα, θεωρήθηκε σοβαρό ηθικό παράπτωμα και απομακρύνθηκαν από τους κόλπους της Εκκλησίας. 

sigmalive

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.