Ηθικός αυτουργός, ο ίδιος ο διεθνιστής Μπουτάρης…

Του Παν. Αποστόλου

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενώ έδινε το παρόν στην εκδήλωση μνήμης για την επέτειο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, δέχτηκε άγρια επίθεση από αγανακτισμένους πολίτες συμμετέχοντες στην εκδήλωση, προφανώς για όσα κατά καιρούς έχει πει ο κ. Μπουτάρης, τόσο για την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας στη χώρα των Σκοπίων, όσο και για το θέμα της Γενοκτονίας των Ποντίων!

Έτσι, θεωρούμε ως ηθικό αυτουργό αυτής της επίθεσης τον ίδιο τον κ. Μπουτάρη…

Που από ότι φαίνεται, του τα είχαν μαζεμένα οι Θεσσαλονικείς…

Παρά ταύτα, αποδοκιμάζοντας αυτήν την επίθεση, θα θέλαμε να θυμίσουμε δυο καραμπινάτα περιστατικά του διεθνιστή Δημάρχου της Θεσσαλονίκης κατά το πρόσφατο παρελθόν, από τα δεκάδες που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε:

Ο κ. Μπουτάρης όταν ανέλαβε Δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, άρχισε το “θεάρεστο” έργο του από το ευαίσθητο Εθνικό θέμα, για όλους τους Έλληνες, δηλαδή, την οριστική ονομασία της γείτονας χώρας των Σκοπίων. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα των Σκοπίων “Utrinski Vesnik” διατύπωσε την άποψη πως, θα πρέπει οι Σκοπιανοί να κάνουν υποχωρήσεις και να αλλάξουν στάση, ώστε να βρεθεί άμεση λύση στο ζήτημα του ονόματος. Ωστόσο, θεώρησε ως καλύτερη λύση να τους αποδοθεί το όνομα  “Σλαβομακεδονία”, το οποίο χαρακτήριζε καλύτερο από το “Βόρεια” ή “Άνω Μακεδονία”. Δηλαδή, ο κ. Μπουτάρης, γινόταν σύμμαχος όλων εκείνων των αλαλαζόντων εχθρών της Ελλάδος, που επιχειρούσαν και επιχειρούν να μας πείσουν, πως ο όρος “Μακεδονία”, πρέπει να υπάρχει στην μελλοντική ονομασία του ψευτοκρατιδίου των Σκοπίων. Προφανώς, ποτέ δεν αντιλήφτηκε ότι αυτές οι θέσεις και οι απόψεις, είναι πολύ επικίνδυνες και δυστυχώς εξακολουθεί και σήμερα να έχει την ίδια προδοτική στάση! Ανοίγοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο, άλλη μία κερκόπορτα στους γείτονες, στην εξεύρεση λύσης επ’ ωφελείας τους, για την ονομασία του κρατιδίου τους. Συντασσόμενος ο κ Μπουτάρης με όλους εκείνους τους πολιτικούς του παρακμασμένου πολιτικού συστήματος της χώρας μας, που επέλεξαν την οδό του συμβιβασμού και της παραχώρησης με τους κακούς γείτονες!

Στην αντίστοιχη επέτειο για την ήμερα της Γενοκτονίας των Ποντίων του 2012, ο “πασοκοσυριζαίος” κ. Μπουτάρης, ενεργώντας ως προβοκάτορας,  αποφάσιζε να χρωματίσει και να δυναμιτίσει περισσότερο τις δύο χωριστές συγκεντρώσεις  που γίνονταν από τα ποντιακά σωματεία. Δηλαδή, αυτής της “μικρής” Π.Ο.Π.Σ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων) η οποία ήταν χρωματισμένη από το ΠΑΣΟΚ και της “μεγάλης” Π.Ο.Ε (Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδας) που δεν ήταν κομματικοποιημένη και απαριθμούσε περίπου 350 σωματεία εκφράζοντας το 95% του οργανωμένου ποντιακού χώρου. Έτσι, η διοίκηση του δήμου είχε στηρίξει επίσημα τη συγκέντρωση της ΠΟΠΣ, το Σάββατο 19 Μαΐου στην πλατεία Αγίας Σοφίας, για την οποία είχε εκδώσει και σχετικές προσκλήσεις που θα πλήρωναν οι φορολογούμενοι Θεσσαλονικείς και σαμποτάρισε την συγκέντρωση της ΠΟΕ, που θα γινόταν το απόγευμα της ίδιας ημέρας, απειλώντας πως, θα επιβάλλει πρόστιμα για την χρήση του χώρου χωρίς την άδεια του Δήμου.

Βέβαια, μπορεί η πραγματική ενόχληση του κ. Μπουτάρη να ήταν άλλη! Να ενοχλείτο και να ήθελε να αποφύγει, το παραδοσιακό γεγονός πως, η συγκέντρωση της ΠΟΕ, που μετά την λήξη της θα κατευθυνόταν προς το Τούρκικο προξενείο ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την Ποντιακή Γενοκτονία!  

Αλλά, τι τα θες τι τα γυρεύεις, ο Γιάννης Μπουτάρης έτσι ενεργεί πάντα, ως διασπαστικό κομματόσκυλο και όχι ως Δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

Να τον χαίρονται οι Θεσσαλονικείς που τον έχουν εκλέξει ως τον πρώτο πολίτη της πόλεώς τους, δυο φορές!

>>> Ο Μπουτάρης, η υποκρισία και το τσουβάλιασμα

One thought on “Ηθικός αυτουργός, ο ίδιος ο διεθνιστής Μπουτάρης…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.