Κύμα αντιδράσεων για την σύντροφο του Πούτιν: Με τον ρωσικό δικέφαλο αετό στο στήθος της…

President Vladimir Putin, speaks with gymnast Alina Kabaeva at a Kremlin banquet in Moscow, Russia. Alina Kabayeva, the Olympic gold gymnast whose relationship with Russian President Vladimir Putin is the subject of wide speculation, is resigning from her seat in the national parliament.

12 χρόνια τώρα φέρεται να κρατά ο δεσμός του Βλαντίμιρ Πούτιν με την πανέμορφη Ολυμπιονίκη της ρυθμικής γυμναστικής Αλίνα Καμπάεβα.

Μολονότι οι δυο τους απορρίπτουν τα σχετικά δημοσιεύματα, η σχέση τους είναι κοινό μυστικό στη Ρωσία και μάλιστα φήμες λένε ότι έχουν παντρευτεί προ πολλού κι έχουν αποκτήσει και παιδιά.

Η 34χρονη καλλονή αποφεύγει τις δημόσιες εμφανίσεις, αλλά όταν κάνει σπάνια κάποιες εξαιρέσεις γίνεται θέμα. Όπως η τελευταία της εμφάνιση προ διημέρου στα εγκαίνια ενός φεστιβάλ ρυθμικής γυμναστικής για παιδιά, που φέρει και το όνομά της.

Η Καμπάεβα εμφανίστηκε φορώντας ένα φλοράλ στράπλες φόρεμα, αλλά εκείνο που τράβηξε την προσοχή δεν ήταν τα κόκκινα λουλούδια, αλλά ο ρωσικός δικέφαλος αετός -έμβλημα του κράτους- στο στήθος της.

Η επίδειξη πατριωτισμού από την ανεπίσημη πρώτη κυρία της χώρας προκάλεσε σάλο στα ρωσικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Νομίζω ότι ο πατριωτισμός θα έπρεπε να επιδεικνύεται με άλλον τρόπο. Θα μπορούσε π.χ. να πει στον αγαπημένο της ότι ήρθε η ώρα να ασχοληθεί και με τους πολίτες κι όχι μόνον με τα φαραωνικά έργα», σχολίασε ένας χρήστης του Facebook αναφερόμενος στα πρόσφατα εγκαίνια με φανφάρες από τον Πούτιν της «μεγαλύτερης γέφυρας της Ευρώπης» που συνδέει τη χερσόνησο της Κριμαίας με τη Ρωσία.

«Τα παιχνίδια ρόλο που παίζει με τον ηγέτη δεν μας ενδιαφέρουν», έγραψε ένας άλλος μεταφέροντας δε έναν φανταστικό, αμφίσημο διάλογο της Καμπάεβα με τον Πούτιν:

«Του λέει εκείνη: “Εγώ θα παριστάνω τη Ρωσία κι εσύ θα με κάνεις ευτυχισμένη” Κι εκείνος: “Τι έξυπνο παιδί που είσαι. Μ’ αρέσει να κάνω ευτυχισμένη τη Ρωσία”».

Άλλοι πάλι δεν στέκονται μόνον στο δικέφαλο αετό στο στήθος της Καμπάεβα, αλλά την κράζουν για ολόκληρο το φουστάνι: «Είναι η αποκορύφωση της κακογουστιάς. Να πηγαίνεις σε παιδική γιορτή με μακρύ φόρεμα και γυμνούς τους ώμους».

Και δεν είναι η πρώτη φορά που οι ενδυματολογικές επιλογές της προκαλούν σούσουρο. Πριν από μερικά χρόνια είχε εμφανιστεί στα εγκαίνια ενός αθλητικού κέντρου στην περιφέρεια της Μόσχας μ’ ένα χρυσό φόρεμα, που είχε φορέσει ανάποδα!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.