Τελετή εγκαθίδρυσης του νέου δημάρχου Barnet

Από αριστερά οι δημοτικοί σύμβουλοι Roberto Weeden-Sanz, Lisa Rutter, Caroline Stock, o νέος δήμαρχος του Barnet Reuben Thompstone, o φωτογράφος Δώρος Παρτασίδης και ο Αρχηγός της Συντηρητικής δημαρχίας του Barnet Richard Cornelius.

Ενώπιον της ολομέλειας του δημαρχείου του Barnet και πλήθους προσκεκλημένων τελέστηκε  ή καθιερωμένη ετήσια τελετή της εγκαθίδρυσης του νέου δημάρχου και αντιδημάρχου του μεγαλύτερου δήμου του Λονδίνου. Ο νέος δήμαρχος Reuben Thompstone κατάγεται από τη Νέα Ζηλανδία ή δε αντιδήμαρχος Caroline Stock από το Ισραήλ.

Με έκταση 33 τετραγωνικών μιλίων και πάνω από 384 χιλιάδες κατοίκους με 63 δημοτικούς  συμβούλους εκ των οποίων μία βρετανοκύπρια μόνο, με μία παροικία 35 χιλιάδων συμπατριωτών ο δήμος του Barnet είναι διδυμοποιημένος από το 1995 με τον αντίστοιχο της κατεχόμενης Μόρφου.

Προσκεκλημένος στην εκδήλωση ήταν και ο φωτογράφος Δώρος Παρτασίδης ο οποίος το 2008 επιβραβεύθηκε από τον δήμο σε ένδειξη αναγνώρισης της προσφοράς του στα κοινά του Barnet με επίκεντρο την Κύπρο. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο γειτονικό δημαρχείο του Enfield όπου κατοικούν πάνω από 40 χιλιάδες Κύπριοι ή νέα ηγέτης του δήμου είναι Τουρκοκύπρια ή δε νέα δήμαρχος κατάγεται από την Τουρκία.

Barnet has a new mayor

The new Mayor of Barnet Reuben Thompstone with Deputy Mayor Caroline Stock and Doros Partasides

In the British traditional way with full ceremonial service, the outgoing mayor of Barnet Brian Salinger transferred the Mayoral Chain of Office to newly elected Conservative Mayor, Reuben Thompstone from New Zealand. His deputy is Conservative councillor Caroline Stock from Israel. Among the 63 councillors, and guests was Doros Partasides, our compatriot photographer who also received one of Barnet’s civic awards in 2008.

It is worth mentioning that Barnet municipality is twin with Morphou which is under Turkish occupation.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.