Μήνυση και εις βάρος των γονέων του Έλληνα μακελάρη του Τέξας

Κατηγορούνται από τους γονείς ενός εκ των θυμάτων ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία.

Στο δικαστήριο θα βρεθούν σύντομα οι γονείς του Δημήτριου Παγουρτζή, του ελληνικής καταγωγής μαθητή που αιματοκύλησε το σχολείο του στο Τέξας στις 18 Μαΐου, ανοίγοντας πυρ κατά μαθητών και καθηγητών. 

Κι αυτό όχι επειδή θα παρακολουθήσουν τη δίκη του γιου τους, που σκότωσε δέκα άτομα και τραυμάτισε άλλα 13 κατά την αιματηρή του επίθεση, αλλά γιατί κατηγορούνται από τους γονείς ενός εκ των θυμάτων ότι φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία. 

Σύμφωνα με τη New York Post, η οικογένεια του 17χρονου Κρις Στόουν, που έπεσε νεκρός από τα πυρά του Παγουρτζή, κατέθεσαν μήνυση στην κομητεία Γκάλβεστον ισχυριζόμενοι ότι ο πατέρας του έφηβου μακελάρη δεν επιτηρούσε επαρκώς τα όπλα του, με αποτέλεσμα ο διαταραγμένος νεαρός να έχει εύκολη πρόσβαση σε αυτά. 

Όπως έχει ανακοινώσει η αστυνομία, ο Παγουρτζής χρησιμοποίησε μια καραμπίνα και ένα πιστόλι στο μακελειό στο σχολείο. Το πιστόλι άνηκε στον πατέρα του και φυλασσόταν σε μια ντουλάπα στο σπίτι του νεαρού.

Στο Τέξας είναι παράνομο να διατηρείς όπλα σε εύκολα προσβάσιμους χώρους ενός σπιτιού, όταν σε αυτό διαμένουν άτομα κάτω των 17. Υπάρχουν φυσικά ορισμένες εξαιρέσεις, αλλά αυτές αφορούν περιστάσεις όπου ο έφηβος βρίσκεται υπό την αδιάκοπη επίβλεψη ενός γονιού. 

Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραβίαση του παραπάνω νόμου, και προκύψει ως συνέπεια αυτής της αμέλειας σοβαρός τραυματισμός ή θάνατος, ο γονιός μπορεί να κριθεί ένοχος και να περάσει μέχρι και έναν χρόνο στη φυλακή. 

Οι γονείς του Στόουν ισχυρίζονται ότι ακριβώς αυτό συνέβη στην περίπτωση των γονέων του Παγουρτζή, ενώ τους κατηγορούν επίσης ότι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τις αρμόδιες αρχές για τις «επικίνδυνες τάσεις» του γιου τους, ούτε προνόησαν να του εξασφαλίσουν ψυχολογική βοήθεια.

>>> «Ας σκότωνε εμένα», λέει ο Έλληνας πατέρας του νεαρού μακελάρη του Τέξας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.