Ξεσκόνισμα μητρώου στο ΔΗΚΟ – Χιλιάδες διαγραφές

Με ανανεωμένη την εντολή ο Νικόλας Παπαδόπουλος τονίζει ότι το Δημοκρατικό Κόμμα αναβαπτίστηκε στο πρόσφατο συνέδριό του και με ενότητα και συλλογικότητα προχωρά παρακάτω με νέες στοχεύσεις.

Μετά από μία μακρά διαδικασία κοσκινίσματος του μητρώου μελών, στο ΔΗΚΟ αποφάσισαν την αφαίρεση από το μητρώο, χιλιάδων ατόμων τα οποία είτε δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να είναι κομματικά μέλη, είτε εντοπίστηκαν να είναι παράλληλα μέλη και άλλων κομμάτων.

Έτσι στους ρυθμούς της εσωκομματικής εκλογικής διαδικασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, κινούνται στο ΔΗΚΟ έπειτα και από την διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων  ξεκαθαρίζοντας  οριστικά το σκηνικό αναφορικά με τους διεκδικητές των θέσεων στην ηγετική πυραμίδα.

Το μητρώο έχει ολοκληρωθεί, με τα μέλη του ΔΗΚΟ να ανέρχονται πλέον στις 33 χιλιάδες, από τις 38 χιλιάδες που ήταν μέχρι πρόσφατα.

Κατά τα άλλα, η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων της περασμένης Παρασκευής στο ΔΗΚΟ δεν επεφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις, με τον Νικόλα Παπαδόπουλο να επανεκλέγεται όπως αναμενόταν στη θέση του προέδρου χωρίς ανθυποψήφιο.

Ο Άθως Αντωνιάδης στη θέση του Γενικού Γραμματέα και ο Φύτος Κωνσταντίνου στη θέση του Γενικού Οργανωτικού.

Απ’ εκεί και πέρα, το μεγάλο ενδιαφέρον  επικεντρώνεται στη μάχη για κατάληψη της θέσης του αναπληρωτή προέδρου, με δύο πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος  να την διεκδικούν ως ανθυποψήφιοι.

Μαρίνος Μουσιούττας και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου προδιαθέτουν μια αμφίρροπη εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, την ώρα που το δικό της ενδιαφέρον παρουσιάζει και η κούρσα για τις τρεις αντιπροεδρίες, τις οποίες διεκδικούν έξι υποψήφιοι. Οι Αλέκος Τρυφωνίδης, Αντώνης Αντωνίου, Μιχάλης Δαμιανός, Μάριος Κουκλής, Λοΐζος Λοΐζου και ο Χρίστος Ορφανίδης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.