Συνάντηση με την βαρώνη Diane Hayter στο ‘Σπίτι της Ευρώπης’

Από αριστερά ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαίων Δημοσιογράφων William Horsley, ή βαρώνη Diane Hayter και ο Βρετανοκύπριος Δώρος Παρτασίδης.

Ο Σύνδεσμος Ευρωπαίων Δημοσιογράφων οργάνωσε στο “Σπίτι της Ευρώπης” στο κεντρικό Λονδίνο συνάντηση με την βαρώνη Diane Hayter σκιώδη Υπουργό για ευρωπαϊκά θέματα στην βουλή των Λόρδων γύρω από το καυτό ζήτημα της εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του Συνδέσμου και  καθηγητή της δημοσιογραφίας στο πανεπιστήμιο του Sheffield William Horsley ο οποίος επεσήμανε τον πολύπλοκο και δύσκολο δρόμο των διαπραγματεύσεων, τον λόγο πήρε ή βαρώνη που τόνισε ότι ή διαδικασία συνομιλιών με τους ευρωπαίους είναι δύσκολη και ανηφορική καθώς για να υπάρξει συμφωνία 27 χώρες με διαφορετικά συμφέροντα θα πρέπει να συμφωνούν όλες. Το χρονοδιάγραμμα είναι αμφίβολο γιατί άρχισε χωρίς να είναι μέσα στο πλαίσιο της αλήθειας.

Ή βαρώνη δέχθηκε σωρεία ερωτήσεων από ακαδημαϊκούς και ξένους δημοσιογράφους ανάμεσα στους οποίους και το συμπατριώτη μας Δώρο  Παρτασίδη. Σε ερώτηση του κ. Παρτασίδη για τις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, ή κ. Hayter παρουσιάστηκε αδιάφορη στο συγκεκριμένο ερώτημα.

Πάντως η γενική άποψη ήταν ότι ή δίωρη  συνάντηση ήταν μεν ενδιαφέρουσα αλλά χωρίς κομματική γνώμη.

Όσον αφορά τις απαντήσεις γύρω από τα ακανθώδη θέματα της τελωνειακής ένωσης, της ενιαίας αγοράς, η κατά πόσο θα τεθεί ψήφισμα στη βουλή ή ακόμη και δεύτερο δημοψήφισμα στο λαό, μόνο ο καταλύτης χρόνος θα το δείξει.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.