78χρονος Ε/κ επιστρέφει στη Λάπηθο και προκαλεί αντιδράσεις

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί στα κατεχόμενα, η είδηση της επιστροφής του Ε/κ Νικόλα Σκουρίδη, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στο Λάρνακα της Λαπήθου προκειμένου να κτίσει σπίτι, μετά την επιστροφή της περιουσίας του 349 τ.μ.

Όπως αναφέρει η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), σε ρεπορτάζ της με τίτλο «Επιστροφή στον Νικόλα», η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας» αποφάσισε την επιστροφή περιουσίας 349 τ.μ. στον Λάρνακα Λαπήθου στον Νικόλα Σκουρίδη. Η περιουσία τού επιστράφηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και ο Σκουρίδης ετοιμάζεται να χτίσει εκεί, γεγονός που έχει προκαλέσει ανησυχία στους κατοίκους, που ζητούν ακύρωση της εν λόγω απόφασης.

Φιλοξενούμενος στον Active και στην εκπομπή Ατζέντα (με την Άντρη Δανιήλ) ο κ. Νικόλας Σκουρίδης ανέφερε ότι κίνησε διαδικασίες τα τελευταία 7 χρόνια προκειμένου να διεκδικήσει την περιουσία του από την «Επιτροπή Αποζημιώσεων».

Όπως ανέφερε ο κ. Σκουρίδης, η περιουσία που διεκδίκησε αφορά το σπίτι που γεννήθηκε και έζησε μέχρι τη 14η Αυγούστου 1974.

Όταν άνοιξαν τα οδοφράγματα, ο ίδιος μετέβαινε στα κατεχόμενα περίπου 2-3 φορές την εβδομάδα. Εκεί όπως υπογράμμισε, γνώρισε όλους σχεδόν τους Τ/κ κατοίκους του κατεχόμενου Λάρνακα της Λαπήθου με τους οποίους μάλιστα διατηρεί άριστες φιλικές σχέσεις.

Αναφορικά με την απόφαση του να διεκδικήσει την περιουσία του, ο κ. Σκουρίδης πρόκειται για τον τόπο που γεννήθηκε, μεγάλωσε και έζησε την καλύτερη φάση της ζωής του. Στην ηλικία των 78 ετών που βρίσκεται σήμερα έχει αρκετά προβλήματα υγείας, μεταξύ αυτών και άσθμα. Παλαιότερα όπως ανέφερε, είχε ακούσει ότι πολλοί πάσχοντες πάνε στην περιοχή να ζήσουν και βλέπουν κάποια βελτίωση.

Προκειμένου να μεταβεί στο χωριό του να ζήσει μόνιμα ο κ. Σκουρίδης μπήκε στη διαδικασία να διεκδικήσει την περιουσία του και να χτίσει σπίτι δια της οδού της επιτροπής αποζημιώσεων. Επικοινώνησε, όπως ανέφερε με τον «κοινοτάρχη» του χωριού και έμαθε ότι για τον χώρο του δεν δόθηκε τίτλος ιδιοκτησίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις και τα μικροεπεισόδια τα οποία έλαβαν χώρα στα κατεχόμενα αναφορικά με το γεγονός ότι επιστρέφει να κτίσει στη γη του, ο ίδιος ανέφερε ότι έμαθε ότι γράφτηκε στις εφημερίδες το θέμα, ωστόσο ο ίδιος δεν γνωρίζει τουρκικά.

Καταλήγοντας, σχολίασε το γεγονός ότι κατάφερε να διεκδικήσει την περιουσία που του ανήκει στα κατεχόμενα με πολλές δυσκολίες, έξοδα και πολλές υποχρεώσεις σε φίλους του τουρκοκύπριους.

Επιμέλεια: Μυρτώ Ζουμίδου, “Φ”

One thought on “78χρονος Ε/κ επιστρέφει στη Λάπηθο και προκαλεί αντιδράσεις

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.