Δικαστικό φρένο στα ερωτικά ριάλιτι

Ενώπιον του ΕΣΡ βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του ΑΝΤ1 για το ριάλιτι «Game of love» μετά από σωρεία καταγγελιών.

Αν κάποιοι ήλπιζαν πως “μπόρα είναι και θα περάσει” εντούτοις ο ανταγωνισμός που προκλήθηκε από την έλευση της τουρκικής παραγωγής του “Survivor” στην τηλεοπτική αγορά {ΣΚΑΙ] συνεχίζει να έχει παράπλευρες απώλειες.

Στην προσπάθειά τους οι σταθμοί να κρατηθούν “ζωντανοί” απέναντι στην λαίλαπα του ανταγωνισμού βγήκαν στην αγορά “ψωνίζοντας” ριάλιτι αμφίβολου περιεχομένου. Η νέα τάση που ακολούθησε αυτή των ριάλιτι επιβίωσης είναι τα ριάλιτι dating. Η ιδέα του Τούρκου Ατζούν Ιλιτζαλί να ρίξει στην τηλεοπτική αρένα το “Power of love” (ΣΚΑΪ), λειτούργησε ερεθιστικά και για τον ανταγωνισμό ο οποίος παρακολουθούσε την τούρκικη λαίλαπα παραγωγής να σαρώνει τις τηλεοπτικές ζώνες. 

Η πρώτη αντίδραση ήλθε από τον ΑΝΤ1. Το κανάλι του Αμαρουσίου ακύρωσε την προβολή του “Bachelor” που αρχικά είχε προγραμματίσει να προβάλει και αποφάσισε να κινηθεί στα χνάρια που χάραξαν οι ερωτικές περιπτύξεις στην μεσημεριανή ζώνη του ΣΚΑΪ. Μόνο που πήγε όχι ένα, αλλά πολλά βήματα παρακάτω και από το λανσάρισμα κιόλας του νέου ριάλιτι που θα καταλάμβανε την ζώνη του early prime time διαφημίστηκε ένα “καυτό περιεχόμενο”. “Δεν θα δείτε σεξ αλλά μπορεί να ακούσετε” διατυμπάνιζαν κάποιοι κάνοντας το πρώτο επικοινωνιακό φάουλ που θα γύριζε σε λίγες μέρες μπούμερανγκ για τον σταθμό. 

Η πρεμιέρα του ριάλιτι προκάλεσε σοκ. Κάποιοι παίκτες ήδη δεσμευμένοι και κάποιοι αδέσμευτοι αποφάσισαν να εγκατασταθούν σε ένα ξενοδοχείο στα περίχωρα του Ναυπλίου με στόχο την αποπλάνηση. Τα ζευγάρια έκρυψαν την σχέση τους και οι υπόλοιποι αναζήτησαν από την πρώτη στιγμή υποψήφιους εραστές. 

Τα δύο πρώτα επεισόδια του ριάλιτι άγγιξαν και ξεπέρασαν τα όρια της χυδαιότητας με εικόνες ημίγυμνων γυναικών, λεξιλόγιο ακατάλληλο για ανηλίκους και σκηνές που παραπέμπουν σε “φτηνό” περιεχόμενο. Τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα έδειξαν τις πρώτες εντυπώσεις του κοινού οι οποίες ήταν έντονα αρνητικές. Μάλιστα ο παρουσιαστής του ριάλιτι σε κάποιο στιγμιότυπο ζητά από παίκτρια να δώσει ερωτικό φιλί σε παίκτη δεσμευμένο και της τάζει 500 ευρώ ως αντάλλαγμα. 

Οι παρουσιαστές του σταθμού ο ένας μετά τον άλλο μιλούν απαξιωτικά για το προϊόν. Γιώργος Παπαδάκης, Αντώνης Κανάκης, Φαίη Σκορδά. Από το τρίτο επεισόδιο το παιχνίδι ρίχνει τους τόνους μετά τις σφοδρές αντιδράσεις και την αρνητική κριτική από το σύνολο των εντύπων. Ομως μάλλον ήταν αργά. Ηταν θέμα χρόνου να υπάρξει επίσημη αντίδραση απέναντι σε τηλεοπτικά προϊόντα τα οποία πλέον ξεπερνούν κατά πολύ τα όρια της κακής αισθητικής και του ακατάλληλου περιεχομένου. Τον περασμένο μήνα το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έστειλε κλήση για ακρόαση στον ΑΝΤ1 σχετικά με το “Game of love” λαμβάνοντας υπ’ όψιν του και σωρεία καταγγελιών σχετικά με την ποιότητα του προγράμματος.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας θα εξεταστούν και τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) δεδομένου ότι θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο να έχουν διαπράξει το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. 

Οι αντιδράσεις κορυφώνονται και εκτός συνόρων καθώς βροχή καταγγελιών δέχθηκε και η Κυπριακή Αρχή Ραδιοτηλεόρασης για το reality του ΑΝΤ1. Οι καταγγελίες αφορούν το περιεχόμενο της εκπομπής αλλά και την ώρα που μεταδίδεται. Οι πολίτες θεωρούν πως το περιεχόμενο είναι χαμηλής ποιότητας και ακατάλληλο για μετάδοση στην οικογενειακή ζώνη. Η Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου με ανακοίνωση της αναφέρει πως παρακολουθεί το “Game of Love” και θα τοποθετηθεί σύντομα…

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και στον σταθμό του Αμαρουσίου επικράτησε αναστάτωση. Μετά από συνεχείς συσκέψεις των στελεχών και των αρμόδιων εκπροσώπων του νομικού τμήματος αποφασίστηκε η υπερασπιστική γραμμή.

Αγνωστο φυσικά κατά πόσο θα πεισθούν τα μέλη του ΕΣΡ. Οι πιθανές ποινές για τον σταθμό με βάση τον κανονισμό μπορεί να είναι από επίπληξη, πρόστιμο ως και αλλαγή σήμανσης και ώρας μετάδοσης. Φυσικά μετά σειρά έχει ο Εισαγγελέας. Εκεί είναι αρκετά πιο σύνθετη διαδικασία και λογικά θα ακολουθηθεί άλλη υπερασπιστική γραμμή από την πλευρά του σταθμού.

Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου για τα κανάλια

Η υπόθεση του “Game of love” δεν είναι απλή και σηματοδοτεί μία πολύ σημαντική αλλαγή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καταγγελίες που έφτασαν στο ΕΣΡ έγιναν από πολίτες οι οποίοι έκριναν πως το συγκεκριμένο τηλεοπτικό προϊόν είναι προσβλητικό και ακατάλληλο για να προβάλλεται στις 9 το βράδυ. Οι καταγγελίες αφορούν τα πρώτα δύο επεισόδια καθώς όπως προαναφέρθηκε, έγιναν διορθωτικές κινήσεις στη συνέχεια.

Ομως αυτό δεν είναι ούτε το πρώτο αλλά ούτε και το μοναδικό περιστατικό που απασχολεί το ΕΣΡ. Υπάρχουν φάκελοι οι οποίοι έχουν ανοιχτεί και στους οποίους εντάσσονται στοιχεία και γνωμοδοτήσεις, καταγγελίες και άρθρα από τον Τύπο και αφορούν αρκετά ριάλιτι και άλλους είδους τηλεοπτικά προγράμματα. Είναι γεγονός πως η διαδικασία της αδειοδότησης άφησε πίσω τις υποθέσεις αυτές καθώς ο όγκος δουλειάς για τα μέλη του ΕΣΡ ήταν πολύ μεγάλος.

Ωστόσο, όλα πλέον έχουν μπει σε μία ορθή πορεία και η ώρα που θα εξεταστούν και τα υπόλοιπα ζητήματα πλησιάζει. Υπάρχουν στοιχεία που αφορούν το “Survivor” και υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για πολλά προγράμματα. Η κακή χρήση της ελληνικής γλώσσας, το χαμηλού επιπέδου περιεχόμενο και η γκρίζα διαφήμιση είναι τα τρία μεγάλα ζητήματα τα οποία παρακολουθεί το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, συλλέγει στοιχεία και ετοιμάζεται να προχωρήσει στις ανάλογες διαδικασίες. 

Η λήξη της διαδικασίας αδειοδότησης έχει ως στόχο την δημιουργία ενός τηλεοπτικού τοπίου το οποίο θα λειτουργεί σε έναν έννομο πλαίσιο και όχι άναρχα ή με μοναδικό κριτήριο την προσέλκυση τηλεθεατών και διαφημιστικών εσόδων. “Υπάρχουν πολλοί κανόνες που δεν τηρούνται και ακόμη περισσότεροι που τα κανάλια τους παραβαίνουν συστηματικά” αποκαλύπτει πηγή από το περιβάλλον του ΕΣΡ. Λογικά με την αντίδραση για το “Παιχνίδι της αγάπης” γίνεται η αρχή για να σταματήσουν τα τηλεοπτικά “παιχνίδια” που πλέον είναι ανεξέλεγκτα.

Ο ΑΝΤ1 Κύπρου έκοψε το παιχνίδι Game of love

Το ριάλιτι Game of Love του ΑΝΤ1 έχει προκαλέσει ποικίλες συζητήσεις και αντιδράσεις από την πρώτη μέρα της προβολής του…

Εξαφανίστηκε από το πρόγραμμα του ΑΝΤ1 Κύπρου το reality παιχνίδι Game of love. Το κανάλι βλέποντας από τη μια τις αντιδράσεις του κοινού για το περιεχόμενο του προγράμματος και από την άλλη τις χαμηλές τηλεθεάσεις που σημείωνε, αποφάσισε να βγάλει από το πρόγραμμα το reality.

Παρόλο που οι αρχικές σκέψεις των υπευθύνων του καναλιού ήταν η μετακίνηση του προγράμματος στη μεταμεσονύχτια ζώνη, τελικά αποφασίστηκε, μετά και τα δημοσιεύματα, η άμεση διακοπή του.

“Φασώματα” στο Game Of Love

Μπρος στη βραζιλιάνικη TV το Game of Love φαντάζει «γατάκι»!

Ποιό Game of Love! Στη Βραζιλία το… οφθαλμόλουτρο έχει γίνει συνώνυμο με την τηλεόραση.

Οι παίκτριες του Game of Love

Το καινούργιο αγαπο-παίχνιδο του Ant1 που ξεσήκωσε Ελλάδα και Κύπρο.

Εδώ εκείνες που καλούνται να μας κρατήσουν το…ενδιαφέρον ψηλά:

Δεν έχω κατασταλάξει ακόμη πως και γιατί τα ‘παιχνίδια αγάπης’ έχουν εξελιχθεί στο καινούργιο τηλεοπτικό φετίχ μας μετά το MasterChef.

Ναι, καταλαβαίνω γιατί στην Ελλάδα δεν θα ‘φτούραγαν’ ας πούμε ποτέ παιχνίδια τύπου Τhe Biggest Loser, που να έχουν σχέση με δίαιτα. Δεν είναι αυτή η ιδιοσυγκρασία μας. Αν και θα είχε σίγουρα ενδιαφέρον μια celebrity εκδοχή του με λαχταρο-τσουπωτές επώνυμες.

Ναι, είναι λογικό και αναμενόμενο ότι το 2ο Survivor, που ήρθε μετά το Nomads και το made in ‘Κουρούτα beach’ Survival Secret, να μην έχει το σουξέ του πρώτου (παρότι ο casting director μας άκουσε και έχωσε μέσα ως ‘αλλαγή’ την Φελίσια Λαπάτη).

Αν και οφείλουμε να εκτιμήσουμε αυτά τα παιχνίδια γιατί -μετά τους σεφ- μετέτρεψαν σε σταρ τους αθλητές και γενικότερα όσους / όσες διαθέτουν six pack και έχουν ευχέρεια στους στίβους μάχης.

Μου κάνει, το γεγονός ότι είναι απλά μέσα σε ένα σπίτι και μιλάνε για την σχέση τους, πισωγύρισμα στις ‘καθόμαστε και το ξύνουμε’ μέρες του Big Brother (εδώ η τζούλια του POL με το κορμί αλφάδι).

Και -παρότι υποκλινόμαστε στην εσαεί μιλφοσύνη της Μαρίας Μπακοδήμου- είναι κρίμα, πολύ κρίμα, που δεν κάνει ένα comeback o Αντρέας Μικρούτσικος για να τους βάλει όλους στη θέση τους.

 Το -γαλλικής προέλευσης- Game of Love, που έκανε πρεμιέρα τον περασμένο μήνα με παρουσιαστή τον Χάρη Χριστούπουλο, δεν έχει καμία σχέση με το Power of Love.

Εντάξει, πέρα από το όνομα, το concept και το γεγονός ότι ένας από τους άντρες παίκτες είναι πρώην της Στέλλας Μιζεράκη (τι άλλη απόδειξη θέλεις ότι η Ελλάδα παραμένει ένα μικρό γαλατικό χωριό-βλέπε περιμένουμε να μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι).

Βλέπεις, αντί να χώσει τους 14 παίκτες μέσα σε δυο γειτονικά σπίτια, εδώ η φάση είναι ξενοδοχείο, μπικίνι και πισίνα. Μυρίζει ελληνικό καλοκαίρι ένα πράγμα (ακόμη και αν το ξενοδοχείο του έρωτα είναι στο Ναύπλιο και όχι στο χίπικο Tulum στο Υucatan, όπως το γαλλικό).

Κάθε εβδομάδα οι συμμετέχοντες ψηφίζουν εκείνους που θεωρούν ότι έχουν σχέση μεταξύ τους.

Μέχρι που να φτάσουμε στους νικητές και στο χρηματικό έπαθλο αξίας 30.000 € (που για να το κατακτήσουν οι παίκτες καλούνται να περάσουν από πολλές δοκιμασίες και προκλήσεις-αποστολές, ραντεβού, κάθε λογής αποδράσεις). 

Το concept, όπως και να πεις, έχει το ενδιαφέρον του (εδώ η Γαλλίδα νικήτρια, η πρωταθλήτρια κωπηλασίας Alice Mayne).

Αν και πάλι δεν μπορώ να πω ότι είναι και πολύ της ‘ιδιοσυγκρασίας’ μας. Υπό την έννοια ότι δεν μπορώ να φανταστώ μια Ελληνίδα να κάθεται ήσυχη αν βλέπει το δικό της να φλερτάρει με τις υπόλοιπες παίκτριες. Έστω και αν το κάνει για το καλό της σχέσης τους.

Και σκέψου ότι μιλάμε για φλερτ. Όχι για κάτι παραπάνω, όπως αφήνει να υπονοηθεί μια φωτό από το πρώτο επεισόδιο που δείχνει μια παίκτρια να το έχει πάρει πολύ πιο γυμνά (και ζεστά). Άλλωστε και στο γαλλικό υπήρχαν και ακρότητες και εκρήξεις ζήλειας. Οπότε ίδωμεν.

 

Όπως και να έχει, πριν καν ξεκινήσει το παιχνίδι, εμείς τρέχουμε να προλάβουμε να δηλώσουμε την δεδηλωμένη προτίμησή μας στην εντυπωσιακότατη 24χρονη Μολδαβή Μικαέλα Σκορτά (με παρελθόν ως μοντέλο και παρών στο χώρο της εστίασης) που έχει σπουδάσει παιδαγωγικά, έπαιζε επί χρόνια βόλεϊ και τον ελεύθερο χρόνο της συνήθως τον αφιερώνει στη μαμά και το σκυλάκι της (Εύγε σε όποιον έγραψε τα βιογραφικά τους. Είναι ‘επικά’, έστω κατά λάθος). Την ίδια που ανέφερε ότι έχει πάρει μαζί της 4 βαλίτσες, όπου η μια εξ αυτών είναι μόνο με καλλυντικά.

Δυστυχώς δεν φαίνεται το κορίτσι μας, που θυμίζει δίδυμη αδελφή της Άννας Λορένη από το Power of Love (κάτι που δεν το λες κακό πράγμα), να διαθέτει social.

Με την 25χρονη Άννυ Ροζάκη, που δουλεύει σε γυμναστήριο, έχει σπουδάσει professional make-up artist και έχει χόμπι τον χορό, τη γυμναστική και το θέατρο να έρχεται σε 2η θέση.

Από εκεί και πέρα είμαστε πρόθυμοι να ρίξουμε ένα όρθιο χειροκρότημα στο όρθιο χιλιόμετρο που είναι η 24χρονη Νάνση Πίττα που έχει ύψος 1,83 εκατοστά και πτυχίο Γεωπονικής.

Την εστεμμένη δηλαδή Θεσσαλονικιά (Star Βορείου Ελλάς 2015, Star Hellas 2016) που μπήκε στο παιχνίδι επειδή της αρέσει το concept και μοιάζει αποφασισμένη να το κερδίσει.

Ενώ τη διαφορά επίσης παίζει να κάνει η εξαίσια 28χρονη Ρωσίδα Στεφανία Νοβίκοβα.

Eκείνη που που μπορεί να δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρη αν θέλει να βρει άντρα μέσα από το παιχνίδι, αλλά σύμφωνα με δημοσιεύματα (και social posts της) φέρεται να έχει σχέση με τον -συμπαίκτη της- Παναγιώτη Μητσάκο.

Εκείνη που έχει κάνει βεραμάν καριέρα μοντέλου (άλλωστε έχει τα προσόντα) και που πλέον ασχολείται, αν δεν κάνω λάθος, με τα ξενοδοχειακά.

Το ίδιο που φέρεται να συμβαίνει, το να έχει σχέση δηλαδή (με τον συμπαίκτη της Παναγιώτη Παρούσο), και στην περίπτωση της 23χρονης – makeup artist και hairstylist- Στέλλας Κούργια που έχει τελειώσει τη Σιβιτανίδειο σχολή κομμωτικής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια μακιγιάζ.

Την λίστα συμπληρώνει η 23χρονη φοιτήτρια λογιστικής Μαρίνα Σταύρου που της αρέσουν ο χορός, το ποδήλατο, οι παρέες, οι βόλτες.

 

Και, τέλος,  η 20χρονη φοιτήτριας στο ΤΕΙ Καλαμάτας, Αγγελική Γεωργιοπούλου, που της αρέσουν τα ψώνια και η ιππασία (ένεκα του ότι ο παππούς της έχει άλογα).

Το μόνο που μένει να δούμε είναι μέχρι που θα πάει η φάση (θυμίζω τις ζευγαρο-φωτογραφήσεις στο Next Top Model).

Αποκλειστικά, φυσικά, από κοπέλες που δεν ξέρουμε αν έχουν σχέση ή όχι.

Με πληροφορίες από το oneman.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.