Τιμητικό επίδομα €7,38 για 1974:”Ρεζιλίκι-Ας μην έδιναν…”

Ανοικτή επιστολή με παραλήπτες τους Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρόεδρο της Βουλής, τον Υπουργό Άμυνας, την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρο Επιτροπής Άμυνας, αποστέλλει ο Χριστάκης Κωνσταντίνου.

Ο κ. Κωνσταντίνου υπηρέτησε 12 επιπλέον μήνες το 1974, τις μαύρες μέρες της εισβολής και σήμερα είναι, όπως και τόσοι άλλοι, λήπτης του Τιμητικού Επιδόματος που δίδεται στους πολεμιστές και τους αιχμαλώτους πολέμου του 1974. Το εν λόγω επίδομα παρουσιάστηκε από την Υπουργό Εργασίας τον περασμένο Μάρτιο στο Υπουργικό. Πριν από μερικές βδομάδες ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα για τους δικαιούχους.

Ο κ. Κωνσταντίνου θα λαμβάνει, σύμφωνα με τις πρόνοιες, το ποσό των 7.38 ευρώ κάθε μήνα. Στην επιστολή του, ο κ. Κωνσταντίνου αναφέρει ότι δεν αποδέχεται το επίδομα και ζητεί όπως αυτό μεταφερθεί στο Ταμείο Άμυνας της Δημοκρατίας. Μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Λυπούμαι πραγματικά που μας αντιμετωπίζετε με αυτό τον τρόπο και μας εξευτελίζετε με το να ανταλλάζετε την προσφορά μας μετά από 36 μήνες συνεχούς θητείας-εφεδρείας και άμυνας με μια επιταγή Ευρ. 7,38 τον μήνα».

Στο SigmaLive μίλησε ο γιος του κ. Κωνσταντίνου, ο οποίος αναφέρει ότι αυτό είναι «ρεζιλίκι για τον πατέρα του, ο οποίος κάθε Ιούλη και κάθε Αύγουστο δεν μιλιέται. Καλύτερα να έκαναν μια εκδήλωση στην οποία να τους τιμούσαν με ένα παράσημο ή μια πλακέτα, παρά να τους ρεζιλέψουν έτσι», αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου. Σημειώνει, επίσης, ότι άλλοι συμπολεμιστές του πατέρα του θα λαμβάνουν 5.50 ευρώ τον μήνα.

Ο γιος του κ. Κωνσταντίνου επισημαίνει ότι δεν αντιμετωπίζουν κάποιο οικονομικό θέμα, ωστόσο με την απόφαση αυτή που έλαβε το Υπουργικό, «είτε δίνεις είτε δεν δίνεις καθόλου χρήματα».

Φρόσω Βιολάρη

Μαρτυρία ’74:”Μας κτυπούσαν από παντού,βουίζουν στ’αυτιά” – Επίδομα €7.38!!!

Τη δική του θέση για το ποσό που θα λάβει από το τιμητικό επίδομα, έδωσε ο τότε στρατιώτης, που σήμερα επιστρέφει το ποσό των 7.38 ευρώ που θα λάβει από την Κυβέρνηση του ρουσφετιού. 

Η μαρτυρία του στρατιώτη του 1974 στο Μεσημέρι και Κάτι, αναφέρει ότι ο ίδιος έλαβε μέρος σε πέντε μάχες, «Καζάφανι, Κερύνεια (21-22 Ιουλίου ενώ την είχαν πάρει Τούρκοι), Άγιος Επίκτητος, Παχύαμμος, Μια Μηλιά. «Στην Κερύνεια δόθηκε διαταγή από ΓΕΕΦ, εκεί δόθηκαν μάχες σώμα με σώμα. Αυτά τα 7.38 ευρώ αντιπροσωπεύουν όλες αυτές τις μάχες…», ανέφερε.

Στον Παχύαμμο μάς κτυπούσαν από παντού. Από θάλασσα, από τα αεροπλάνα κι από πεζικό. Η εντολή που είχαμε ήταν από τον ασύρματο: «Μην υποχωρήσετε, παραμείνετε στις θέσεις σας», βουίζουν στ’ αυτιά μου.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε ως εξευτελισμό αυτό το επίδομα, ενώ ανέφερε ότι ο υπολογισμός γίνεται με βάση τις εισφορές τους στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις, χωρίς να λαμβάνεται υπ’ όψιν το πότε πήρε κάποιος δουλειά και έλαβε εισοδήματα.

Στο βίντεο πιο πάνω η συγκλονιστική μαρτυρία.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.