Ο Σενέρ Λεβέντ έλαβε το βραβείο του Ευρωπαίου πολίτη της ΚΔ

Ανακοινώθηκαν τα Βραβεία Ευρωπαίου πολίτη για το 2018 από την Επιτροπή Ευρωπαικού Κοινοβουλίου.

Το βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2018 για την Κυπριακή Δημοκρατία απονέμεται εξίσου στον εκδότη – δημοσιογράφο Σενέρ Λεβέντ και στη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο (Αντρέα Μάτση και Okan Dugli).

Τον Σενέρ Λεβέντ πρότειναν οι ευρωβουλευτές Κ. Μαυρίδης, Δ. Παπαδάκης και Ε. Θεοχάρους και τη Δικοινοτική Πρωτοβουλία για την Αμμόχωστο πρότειναν οι Λ. Χριστοφόρου, Ν. Συλικιώτης και Τ. Χατζηγεωργίου.

Οι βραβευθέντες θα λάβουν τα μετάλλια τους σε τελετή που θα γίνει στο Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στη Λευκωσία εντός των επόμενων μηνών και θα προσκληθούν σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες που θα διοργανωθεί στις 9 Οκτωβρίου 2018.

Σε δήλωση του ο ευρωβουλευτής Κώστας Μαυρίδης (ΔΗΚΟ, S&D) εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς τους βραβευθέντες και τόνισε ότι «το ζητούμενο είναι η στάση και συμπεριφορά τους, να λειτουργήσει ως πρότυπο για κάθε ευρωπαίο πολίτη, και ιδιαίτερα της Κύπρου, για προάσπιση των αξιών της ΕΕ μέσα από το κοινό μας ευρωπαϊκό κράτος και ενάντια στην τουρκική κατοχή που καταπατά το κράτος δικαίου της ΕΕ στην Κύπρο».

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.