Σάλος αναμένεται από την πρωτοβουλία Βούτση, που πήρε την απόφαση-σοκ χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ ΘΑ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ…

Στα χρώματα της «διεθνούς των πούστηδων» φωταγωγεί τη Βουλή ο Νίκος Βούτσης. Για πρώτη φορά από τότε που καθιερώθηκαν οι παρελάσεις της αυτοαποκαλούμενης ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας των ομοφυλοφίλων στο κέντρο της Αθήνας, πρόεδρος της Βουλής αποφασίζει -χωρίς να ρωτήσει κανέναν από τη Διάσκεψη των Προέδρων, που είναι το κυρίαρχο όργανο του Κοινοβουλίου- να «ντύσει» τον ναό της Δημοκρατίας στα χρώματα του ουράνιου τόξου, που είναι το σήμα κατατεθέν του gay pride παγκοσμίως. 

“Αν κάνανε κόμμα όλοι αυτοί που είναι ομοφυλόφιλοι ή πούστηδες στην Βουλή, θα κυβερνάγανε για εκατό χρόνια.” Στ. Δήμας, Ευρωβουλευτής

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο η Βουλή να φωτιστεί και με το σήμα του ελληνικού gay pride, που δεν είναι άλλο από την Ακρόπολη βαμμένη στα χρώματα του ουράνιου τόξου.

Η πρωτοφανής και αυθαίρετη αυτή πρωτοβουλία αναμένεται να προκαλέσει σωρεία αντιδράσεων, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους χαρακτηρίζουν απαράδεκτη την ενέργεια του Νίκου Βούτση «να μετατρέψει σε πολύχρωμο καρναβάλι το Κοινοβούλιο» το βράδυ του Σαββάτου.

Οπως έλεγαν μάλιστα οι βουλευτές, η κίνηση αυτή έχει έντονο σημειολογικό αποτύπωμα και έρχεται να προστεθεί στη δέσμη των κυβερνητικών πρωτοβουλιών για ανάδειξη των αξιώσεων των κάθε λογής «δικαιωματιστών», ταυτίζοντας έτσι τη Βουλή με την εκτελεστική εξουσία και τις μικροπολιτικές επιδιώξεις της.

Να σημειωθεί πως χορηγοί στο φετινό gay pride είναι, μεταξύ άλλων, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Περιφέρεια Αττικής και ο Δήμος Αθηναίων, οι πρεσβείες της Αυστραλίας, της Ολλανδίας και του Καναδά, η ΕΡΤ αλλά και τα Ιδρύματα Ωνάση και Μποδοσάκη.

Το σλόγκαν δε του φετινού Athens Pride που πραγματοποιείται σήμερα στο Σύνταγμα (η παρέλαση αρχίζει στις 19.00) είναι «Παρούσα», με την κεντρική ιδέα που εκφράζεται από τους διοργανωτές να είναι πως όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να δηλώσουν το «παρών», ανεξάρτητα από το φύλο και τη σεξουαλικότητά τους. Αναμένεται φυσικά να παραστούν άπαντες οι πούστηδες, από γκέι, λεσβίες, τρανσέξουαλ, μπάι, στρέιτ, μέχρι και (το) Jason-Αντιγόνη…

Δημοκρατία

2 thoughts on “Σάλος αναμένεται από την πρωτοβουλία Βούτση, που πήρε την απόφαση-σοκ χωρίς να ρωτήσει κανέναν!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.