Ψηφοφορία υψηλού ρίσκου για την Τερέζα Μέι

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι βρίσκεται αντιμέτωπη με μία κοινοβουλευτική διαδικασία υψηλού ρίσκου κατά την εξέταση από τα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων του νομοσχεδίου για το Brexit και έχει προειδοποιήσει ότι πιθανή στάση στα έδρανα του κυβερνώντος κόμματος θα αποδυναμώσει την διαπραγματευτική της θέση απέναντι στις Βρυξέλλες.

Αυτό το νομοσχέδιο υπό τον τίτλο «Νόμος αποχώρησης από την Ευρωπαϊκή Ενωση» έχει ως αποστολή να θέσει τέλος στην υπερίσχυση του ευρωπαϊκού επί του βρετανικού δικαίου και να οργανώσει την αντικατάσταση ορισμένων ευρωπαϊκών ρυθμίσεων.

Οι βουλευτές, οι οποίοι ενέκριναν την πρώτη εκδοχή του κειμένου τον Ιανουάριο, καλούνται να πάρουν θέση επί σειράς τροπολογιών οι οποίες εισήχθησαν κατά την εξέταση του κειμένου από την Βουλή των Λόρδων και αντιτίθενται στην πολιτική βούληση της κυβέρνησης και η Τερέζα Μέι θέλει να καταψηφισθούν.

Με δεδομένη την ισχνή της πλειοψηφία στην Βουλή των Κοινοτήτων και φοβούμενη ανταρσία κατά της γραμμής που έχει χαράξει, η Μέι συγκάλεσε χθες τους βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος για να τους επαναφέρει στην τάξη.

Παραιτήθηκε υπουργός με καταγγελίες για υποβάθμιση της Βουλής στο Brexit

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιπ Λι θεωρεί ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει να περιορίσει» το ρόλο του κοινοβουλίου στην έγκριση της τελικής συμφωνίας για το Brexit

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση της Τερέζα Μέι ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιπ Λι. 

Στην ανακοίνωση παραίτησής του, ο Λι εξήγησε ότι η παραίτησή του οφείλεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση «επιδιώκει να περιορίσει» τον ρόλο του κοινοβουλίου στην έγκριση μιας τελικής συμφωνίας για το Brexit.

«Ο κύριος λόγος που έλαβα την απόφασή μου τώρα είναι η διαδικασία του Brexit και η επιθυμία της κυβέρνησης να περιορίσει τον ρόλο του κοινοβουλίου ως προς την συμβολή του στην τελική έκβαση με την ψηφοφορία που διεξάγεται σήμερα», αναφέρει σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του. 

«Εάν, στο μέλλον, είναι να κοιτάξω τα παιδιά μου στα μάτια και ειλικρινά να πω ότι έκανα το καλύτερο γι΄ αυτά, δεν μπορώ με ήσυχη συνείδηση να υποστηρίξω τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας φαίνεται ότι θέλει να διευθετήσει την έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Πηγή: news.in.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.