Διπλό φονικό: Παραδέχθηκε σε 7 κατηγορίες ο Τζιωνής

«Φονιά» φώναζαν στον Τζιωνή οι συγγενείς των θυμάτων…

Ενώπιον Κακουργιοδικείου παρουσιάστηκαν σήμερα, Τετάρτη, οι τέσσερις κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό του Στροβόλου. Λοΐζος Τζιωνής, Σάρα Σιαμς, Λευτέρης Σολωμού και Μάριος Χατζηξενοφώντος. 

Οι τέσσερις κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν συνολικά 8 κατηγορίες.

Ο Τζιωνής σήμερα παραδέχθηκε τις 7 από τις 8 κατηγορίες. Παραδέχθηκε φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία για φόνο, συνωμοσία για διάπραξη κακουργήματος,  συνωμοσία για ληστεία, κλοπή αντικειμένων, απαγωγή ανηλίκου,  κατοχή όπλων, ενώ αρνήθηκε την κατηγορία της διάρρηξης.

Οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν ενοχή σ’ όλες τις κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι ο Λοϊζος Τζιωνής ζήτησε κι έγινε αποδεκτό, όπως δεν εκπροσωπηθεί από δικηγόρο μέχρι της ολοκλήρωση της δίκης.

Στις 29/10 ορίστηκε η επόμενη δικάσιμος.

Από τη σημερινή δικαστική διαδικασία ξεχώρισαν οι δύο λεκτικές επιθέσεις κατά του Λοϊζου Τζιωνή από συγγενείς και φίλους των θυμάτων του άτυχου ζεύγους, τόσο κατά την είσοδο όσο και κατά την έξοδο του από τη δικαστική αίθουσα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος Τζιωνής, που ουσιαστικά είναι και ο εγκέφαλος του πρωτοφανούς εγκλήματος που συγκλόνισε το παγκύπριο, παραδέχθηκε τη διάπραξη του εγκλήματος. Στους υπόλοιπους δυο (τη συμβία και τον Λευτέρη Σολωμού) αποδίδονται ρόλοι κατά βάση, συνέργειας, όπως και στον Χατζηξενοφώντος, στον οποίο αποδίδεται ο ρόλος του κουκουλοφόρου που βρισκόταν μαζί με τον Τζιωνή στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου 7.

Στις 19 Απριλίου, ο Γιώργος Χατζηγεωργίου μαζί με τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου εντοπίστηκαν σφαγιασμένοι στην οικία τους. Μοναδικός μάρτυρας του αποτρόπαιου ήταν ο 15χρονος γιος τους, ο οποίος ακολούθως αναγνώρισε τον 33χρονο ως τον άνθρωπο που τού έκλεισε το στόμα και τού είπε ότι σκότωσε τους γονείς του. Τζιωνής και Χατζηξενοφώντος οδήγησαν το 15χρονο σε υπόγειο κελάρι του σπιτιού, απ’ όπου ο ανήλικος δραπέτευσε λίγη ώρα μετά, για να ζητήσει βοήθεια από γειτονικό σπίτι. Τρόμο προκάλεσαν, εξάλλου, τα ευρήματα της νεκροτομής στα δυο θύματα. Ο 60χρονος Χατζηγεωργίου σκοτώθηκε με 26 μαχαιριές και η 59χρονη Σεργίου με 9 μαχαιριές.

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία παραπομπής της υπόθεσης ενώπιον Κακουργιοδικείου στις 11 Μαΐου, επιβεβαιώθηκε για πρώτη φορά επίσημα, ότι δείγμα του γενετικού υλικού του Τζιωνή ταυτίζεται με το φονικό μαχαίρι, το οποίο ο ίδιος είχε υποδείξει στους ανακριτές πού είχε κρύψει.

Αξίζει να σημιωθεί ότι ο συνήγορος της Σάρας Σιάνς ζήτησε να μη βρίσκεται δίπλα στον Λοίζο Τζιωνή και εκείνος απάντησε «ναι μπορώ να της κάνω κακό» ειρωνικά.

Και οι 4 τελούσαν υπό κράτηση όλο αυτό το διάστημα.

>>> Διπλό φονικό Στροβόλου: 10 αδικήματα στο κατηγορητήριο

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.