Συντριπτικό «Όχι» του ελληνικού λαού στα όσα δίνει ο Τσίπρας: «Όχι» στο «Μακεδονία» 73% – «Όχι» στη συμφωνία 68%

Σε πανωλεθρία εξελίσσεται για την κυβέρνηση  η συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ η οποία ουσιαστικά εκχωρεί τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς, έναντι πινακίου φακής. Αυτό γιατί και σύμφωνα με δημοσκόπηση, η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε επαφή με το κοινό λαϊκό αίσθημα το οποίο απορρίπτει με συντριπτική πλειοψηφία και το συνθετικό «Μακεδονία» αλλά και την συμφωνία την ίδια…

Σχεδόν επτά στους 10, των πολιτών, απορρίπτουν τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της Marc. Πιο ειδικά το 73,2% των ερωτηθέντων λέει «όχι» στη χρήση του ονόματος της Μακεδονίας, από τα Σκόπια, ενώ ένα ποσοστό 68,3% λέει «όχι» στη συμφωνία που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση.  Μάλιστα, το 49% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται κατά της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ.

Την ίδια ώρα η Νέα Δημοκρατία αυξάνει το προβάδισμα της έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στις 14,4 ποσοστιαίες μονάδες.  Ως προς τις προεκτάσεις της συμφωνίας στο πολιτικό σκηνικό, σύμφωνα με την έρευνα, ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να λαμβάνει μονοψήφια ποσοστά σε Μακεδονία και Θράκη.  Έτσι τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:  Νέα Δημοκρατία: 30,6%  ΣΥΡΙΖΑ: 16,2%  Κίνημα Αλλαγής: 7,5%  Χρυσή Αυγή: 7,3%  ΚΚΕ: 6,3%.

https://www.rferl.org/embed/player/0/29293168.html?type=video

Δυνάμεις καταστολής των ΜΑΤ επιτέθηκαν με γκλομπ και χημικά στους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκχώρηση της Μακεδονίας στα Σκόπια.

A big rally took place once again on Saturday at Syntagma square in Athens. Thousands of people were protesting against the agreement between Greece and FYROM that would allegedly settle the name dispute that lasts for over 27 years.

People from all walks of life and all ages are infuriated by the way the Greek government not only has it ignored the people’s concerns but it insults all the Greeks who disagree, by calling them “nationalists”, “extremists” etc.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.