ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ! Ανθεί ο τομέας της …πορνείας στα κατεχόμενα

Φοιτήτριες στα κατεχόμενα εκπορνεύονται με το ζόρι

Φοιτήτριες ξένων χωρών που φοιτούν στα παράνομα πανεπιστήμια στα κατεχόμενα εκπορνεύονται με το ζόρι, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και τα περιστατικά με σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες, σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν σε εργαστήριο που διοργάνωσε το «υπουργείο» εσωτερικών στα κατεχόμενα για τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και τα καμπαρέ.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, στα συμπεράσματα αναφέρεται ότι το ψευδοκράτος υστερεί σε «νομοθεσίες» εναντίον της εμπορίας ατόμων και «νομοθεσίες» για την καταδίκη τέτοιων περιπτώσεων και προτείνεται η έκδοση ειδικών εντύπων σε διάφορες γλώσσες για την ενημέρωση γυναικών και παιδιών για το θέμα αυτό ενώ αναμένεται να τεθεί και σε λειτουργία η τηλεφωνική γραμμή για θύματα εμπορίας ατόμων.

Σχετικά με το θέμα της πορνείας αναφέρεται ότι οι γυναίκες που έρχονται στα κατεχόμενα για να εργαστούν σε νυχτερινά κέντρα αλλά εξαναγκάζονται να δουλέψουν ως «δούλες του σεξ», πρέπει να εξετάζονται ιατρικά, να έχουν συναντήσεις με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι θα τους ενημερώνουν για τα δικαιώματά τους, ενώ θα τους δίνονται οι διαβεβαιώσεις ότι υπάρχουν «υπηρεσίες» στις οποίες μπορούν να καταφύγουν σε περίπτωση καταπάτησης των δικαιωμάτων τους ή σε περίπτωση κακοποίησης τους.

Αναφέρεται ακόμα ότι πολλές φοιτήτριες που φοιτούν σε «πανεπιστήμια» του ψευδοκράτους εκπορνεύονται με το ζόρι, με αποτέλεσμα να υπάρχει και αύξηση στα περιστατικά σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών ανάμεσα στους νέους, και θα διεξαχθεί έρευνα τον Σεπτέμβριο, σε συνεργασία «υπουργείων» εσωτερικών και παιδείας για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

Προτείνεται ακόμα όπως οι εξετάσεις αίματος και ο ιατρικός έλεγχος κάθε φοιτητή που φοιτά στα κατεχόμενα γίνει, μετά από τροποποίηση «νόμου» υποχρεωτικό κριτήριο εισδοχής σε «πανεπιστήμια».

Ανθεί ο τομέας της πορνείας στα κατεχόμενα

Kάθε χρόνο 1.200 γυναίκες έρχονται ως εργαζόμενες σε νυχτερινά κέντρα στα κατεχόμενα, αλλά υπάρχει ένας μεγαλύτερος τομέας πορνείας που δεν ελέγχεται, δήλωσε η «υπουργός εσωτερικών», Αϊσεγκιούλ Μπαϊμπάρς ενώ η «υπουργός υγείας», Φιλίζ Μπεσίμ ανέφερε ότι το γεγονός πως αυτές οι γυναίκες που εξαναγκάζονται σε πορνεία, δεν προβαίνουν σε ιατρικό έλεγχο, αποτελεί κίνδυνο για την κοινωνία.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, πρόσφατα έγινε για πρώτη φορά εργαστήρι για τα νυχτερινά κέντρα – καμπαρέ, ένα θέμα που βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα είτε λόγω θανάτου κάποιας γυναίκας που εργάζεται σε αυτά, είτε λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας. Πρόσφατα ο «δήμος» Λευκωσίας είχε κλείσει μεγάλα νυχτερινά κέντρα λόγω μη εξασφάλισης των ανάλογων αδειών λειτουργίας, στα οποία ήταν γνωστό ότι υπήρχαν γυναίκες που εξαναγκάζονταν σε αγοραίο έρωτα.

Σύμφωνα με την κ. Μπαϊμπάρς, στην τ/κ πλευρά υπάρχουν “επισήμως καταχωρημένα” 37 νυχτερινά κέντρα τύπου καμπαρέ, τα 5 εκ των οποίων είναι κλειστά, και στα οποία εργάζονται με σχετική άδεια εργασίας για το μπαρ 217 γυναίκες. Όπως είπε, 32 γυναίκες που ήρθαν για τέτοιου είδους εργασία στάληκαν πίσω λόγω σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, ενώ κάθε μέρα προσέρχονται στο «κρατικό» νοσοκομείο γυναίκες που εργάζονται τη νύχτα.

Το πρόβλημα δεν είναι τα καμπαρέ, δήλωσε η Μπαϊμπάρς, αλλά το θέμα είναι πολύ μεγαλύτερο. «Πρέπει να μιλήσουμε για το εμπόριο ανθρώπων. Την παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη σεξουαλική δουλεία».

Η «υπουργός υγείας», Φιλίζ Μπεσίμ δήλωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 2017 βρέθηκαν 32 περιστατικά με σύφιλη, 11 με HCV, 5 με ηπατίτιδα Β, 3 με HIV, 1 με HPV και 1 με φυματίωση. Κατά μέσο όρο 350 γυναίκες που εργάζονται νύχτα εξετάζονται στα «κρατικά» νοσοκομεία, πρόσθεσε.

Ο «υπουργός εργασίας», Ζεκί Τσελέρ είπε πως πλέον είναι αναπόφευκτη η μεταρρύθμιση στη «νομοθεσία» για τους όρους τέτοιας εργασίας ώστε να σταματήσει η σεξουαλική εκμετάλλευση και έκανε λόγο για «μη αποδεκτή σκλαβιά» αυτών των γυναικών. Για πρώτη φορά, σημείωσε, υπάρχει απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» που αναφέρει γραπτώς ότι σε ένα τέτοιο κέντρο υπήρχε σεξουαλική δουλεία και αυτή την απόφαση πρέπει να την χρησιμοποιήσουν.

Η διευθύντρια του κέντρου μεταναστών, ταυτότητας και δικαιωμάτων, Μινέ Γιουτζέλ μιλώντας στο ίδιο εργαστήρι ανέφερε ότι οι γυναίκες που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα εξαναγκάζονται να πηγαίνουν την ημέρα με 10 άνδρες και υφίστανται 10 φορές βιασμό.

Ο δικηγόρος του συνδέσμου ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων και παρόμοιων κέντρων διασκέδασης, Μουσταφά Ασένα ανέφερε ότι το «κράτος» που παίρνει τους φόρους από αυτά τα μαγαζιά έχει διαπιστώσει πως εκεί υπάρχει πορνεία. Εκ του συνδέσμου ο ιδιοκτήτης καμπαρέ, Ερντογάν Σιενίζ δήλωσε ότι δεν δέχεται ότι υπάρχει ύποπτοι θάνατοι γυναικών που εργάζονται σε νυχτερινά κέντρα.

Η έναρξη του εργαστηρίου ήταν, σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, επεισοδιακή καθώς μια ομάδα ακτιβιστών είχε ανοίξει πανό για τα δύο τελευταία θύματα νεαρές γυναίκες από τρίτες χώρες, η μία εκ των οποίων βρέθηκε νεκρή σε πισίνα ξενοδοχείου και η άλλη σε νυχτερινό κέντρο. «Οι πεζ…ες είναι εδώ, η Τζούντι και η Βόλχα πού είναι;» έγραφε ένα άλλο πανό. Οι διαμαρτυρόμενοι δεν μιλούσαν, απλά κρατούσαν τα πανό ενώ η «υπουργός εσωτερικών» μιλούσε, κοντά στο βήμα.

Μετέτρεψαν τον Γερόλακκο σε άνδρο της πορνείας

Τους πρωτοσέλιδους τίτλους των τ/κ εφημερίδων μονοπωλούσε για δύο ημέρες στο τέλος περασμένου Φεβρουαρίου ο περίεργος θάνατος 26χρονης αλλοδαπής ιερόδουλης σε καμπαρέ του κατεχόμενου Γερολάκκου. Τουρκοκυπριακά δημοσιεύματα κάνουν λόγο για 400 σκλάβες του σεξ που εργάζονται ως πόρνες και εκδίδονται από άτομα της νύχτας, τα οποία λαμβάνουν και τις εισπράξεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν από τα καζίνο των κατεχομένων, τώρα και τα πορνεία του Γερολάκκου αποτελούν πόλο έλξης για δεκάδες Ελληνοκύπριους που είναι συχνοί θαμώνες των καμπαρέ της περιοχής.

Οι συνθήκες θανάτου της 26χρονης ιερόδουλης από την Λευκορωσία δεν έχουν για την ώρα διευκρινιστεί, ωστόσο σύσσωμος σχεδόν ο τ/κ Τύπος κάνει λόγο για περίεργη σιωπή εκ μέρους της λεγόμενης αστυνομίας του ψευδοκράτους. Στα μυστικά φαίνεται να διεξάγονται οι έρευνες της «αστυνομίας», ενώ μυστικό παραμένει και το όνομα του πελάτη που βρισκόταν με την νεαρή κατά την ώρα του θανάτου της.

Όπως γράφει ο τ/κ Τύπος πολλά καμπαρέ στα κατεχόμενα λειτουργούν χωρίς να κατέχουν τις απαραίτητες άδειες, ενώ σε άλλα δίδονται παράνομα άδειες.

Σε δηλώσεις της η δικηγόρος Μινέ Ατλί ανέφερε ότι αν αποποινικοποιηθεί το επάγγελμα της πορνείας τότε οι γυναίκες αυτές δεν θα χρειάζεται να είναι σκλάβες του σεξ, ενώ η «πρόεδρος» του συνδέσμου ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ντενίζ Ντιουζγκιούν αναφέρθηκε σε περιπτώσεις εμπορίας ανθρώπων.

Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το λεγόμενο υπουργείο Εσωτερικών, ζητώντας το κλείσιμο όλων των καμπαρέ. Η λεγόμενη υπουργός Εσωτερικών των κατεχομένων δήλωσε ότι αναμένεται η έκθεση της «αστυνομίας» για το περιστατικό θανάτου της 26χρονης, ενώ ο λεγόμενος υπουργός Εργασίας έκανε λόγο για υποχρεωτική εργασία που κάνουν ως «σκλάβες του σεξ».

Σε άλλο δημοσίευμα αναφέρεται ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των «υπουργείων Εργασίας και Εσωτερικών» αποφασίστηκε ο αυστηρός και συχνός έλεγχος των νυχτερινών κέντρων – καμπαρέ.

One thought on “ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ! Ανθεί ο τομέας της …πορνείας στα κατεχόμενα

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.