Ποια είναι η Κύπρια Αντωνία Μιχαηλίδη που βράβευσε η βασίλισσα Ελισάβετ

Queen awards Antonia Michaelides

Η βασίλισσα Ελισάβετ τίμησε την την περασμένη Τρίτη νέους ανθρώπους με το Βραβείο Νεαρών Ηγετών της Βασίλισσας (Queen’s Young Leaders Award) σε τελετή στο Μπάκιγχαμ.

Τα βραβεία αυτά απονέμονται ως ένδειξη αναγνώρισης από τη βασίλισσα για την κοινωνική προσφορά νεαρών πολιτών από χώρες-μέλη της Κοινοπολιτείας. Οι νικητές ηλικίας 18 – 29 ετών επελέγησαν από μία διαδικασία χιλιάδων αιτήσεων από τις 53 χώρες της Κοινοπολιτείας.

Οι φετινοί τυχεροί προστίθενται σε ένα δίκτυο 240 Νεαρών Ηγετών που έχουν τιμηθεί από τη βασίλισσα από το 2014, που εγκαινιάστηκε ο θεσμός, και μετά. Η φετινή ήταν η τελευταία χρονιά ανάδειξης νέων νικητών.

Οι φετινοί νικητές αναζητούν λύσεις για τα προβλήματα της κλιματικής αλλαγής, της έλλειψης τροφίμων, της βίας κατά των γυναικών, των παθήσεων ψυχικής υγείας καθώς και των περιορισμών πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Αυτή τη χρονιά, ανάμεσα στους τυχερούς ήταν και η Αντωνία Μιχαηλίδη από τη Λάρνακα. Το βραβείο απονεμήθηκε στη νεαρή απόφοιτο του Πανεπιστημίου UCLan Cyprus από την ίδια τη βασίλισσα.

Η Αντωνία επιβραβεύθηκε για τη δουλειά της να στηρίζει και να μεταμορφώνει τις ζωές συμπολιτών της αλλά και προσφύγων που φιλοξενούνται στην Κύπρο. Οι βραβευθέντες θα πάρουν μέρος σε πρόγραμμα ανάδειξης ηγετικών ικανοτήτων ενός έτους που διοργανώνει το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και θα έχουν τη δυνατότητα να ωφεληθούν από εξειδικευμένους μέντορες. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.