Συνάντηση Αμμοχωστιανών προσφύγων με την Theresa Villiers

Συνάντηση με τη φιλοκύπρια βουλευτή του Συντηρητικού κόμματος Theresa Villiers στο Westminster Hall του Βρετανικού κοινοβουλίου είχαν οι συμπατριώτες μας Νίκος και Αντώνης Σαββίδης οι οποίοι διαμένουν στην εκλογική της περιφέρεια του Chipping Barnet και ο Δώρος Παρτασίδης φίλος και συνεργάτης.

Θέματα συζήτησης ήταν τα 44 χρόνια συνεχιζόμενης Τουρκικής κατοχής καθώς και ή περιφραγμένη Αμμόχωστος γενέτειρα πόλη των αδελφών Σαββίδη. Με φωτογραφίες και τοπογραφικά σχέδια την ενημέρωσαν για το οικογενειακό τους σπίτι όπου μεγάλωσαν, πήγαν σχολείο και χαίρονταν την μοναδική χρυσή αμμουδιά της κατεχόμενης Αμμοχώστου.

Από αριστερά ο Νίκος Σαββίδης, ο Δώρος Παρτασίδης, ή Theresa Villiers και o Αντώνης Σαββίδης.

Οι δύο Αμμοχωστιανοί πρόσφυγες έκαναν ιδιαίτερη αναφορά στα ψηφίσματα των Ην. Εθνών για την αγαπημένη τους πόλη με τα οποία ζητείται ή άμεση απελευθέρωση της και επιστροφή όλων των νόμιμων κατοίκων της στις  πατρογονικές τους εστίες.

Εξήγησαν επίσης στην κ.Villiers πως ακόμη και σήμερα δεν είναι δυνατόν να πλησιάσουν το σπίτι τους γιατί είναι μέσα στην περιφραγμένη περιοχή όπου φρουρείται από βαριά οπλισμένους Τούρκους στρατιώτες.

Σημειώνεται ότι το κατοχικό καθεστώς άνοιξε πρόσφατα δύο ξενοδοχεία ελληνοκυπριακής ιδιοκτησίας για αποκλειστική χρήση των κατοχικών στρατευμάτων. 

Φανερά συγκινημένη ή Βρετανίδα βουλευτής ευχαρίστησε τους αδελφούς Σαββίδη για το ενημερωτικό υλικό και την ενημέρωση εν γένει και τους διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της για την προβολή όλου του φάσματος του κυπριακού στα ανώτατα στρώματα της βρετανικής κυβέρνησης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.