Εθνομηδενισμός: Δεν συρρικνώνει απλώς το έθνος, αλλά το μηδενίζει!

Οι δυο εκείνες όψεις…

 Γράφει ο Δρ Χάρης Φεραίος *

Εθνομηδενιστές αποκάλεσε ο πρεσβύτης αρχιμουσικός Μίκης Θεοδωράκης, τον Τσίπρα και την παρέα του, λόγω τής αθλιότητάς τους των Πρεσπών, και της «συμφωνίας» με την πανσπερμία των Σκοπίων!

Όρος ο οποίος όμως κρίνει και ανεπαρκή τη θέση που ο γράφων σ’ εκείνο υποστήριξε, ότι δηλ. η (όσης χωρητικότητας) κρανιακή κοιλότητα Τσίπρα-Κοτζιά, είναι ήδη «γεμάτη φίσκα» από τα διδάγματα του Γιάννη Κορδάτου. Διότι ο Κορδάτος συρρίκνωνε απλώς το Ελληνικό Έθνος, («Ελληνική Εθνότητα» την αποκαλούσε!) όταν τού αφαιρούσε τη Μακεδονία! Ενώ ο εθνομηδενισμός, ο Θεοδωράκειος δηλ. κεραυνός, υπερβαίνει κατά παρασάγγας τον Κορδάτο: Δεν συρρικνώνει απλώς, όπως δηλ. εκείνος, το έθνος, αλλά το μηδενίζει! Άλλως το εξαλείφει πλήρως. Και το συγκεκριμένο έργο το έχουν αναλάβει άλλοι, μετά Κορδάτον, «ιστορικοί», της ομοταξίας Αντώνη Λιάκου [φωτο, αριστερά ο Ν.Φιλής], Σίας Αναγνωστοπούλου και του Πάφιου Αλέξη Ηρακλείδη, με πατριάρχη τους τον πρώτο. Ο οποίος, και για να παραφράσουμε το κατά Ματθαίον της Μ. Δευτέρας, αφού «εκάθησεν επί της Παπαρρηγοπούλου καθέδρας», του Καποδιστριακού πανεπιστημίου, ως σάλπιγγα της αποκαλύψεως ανέκραξε πως «Ελληνικό έθνος δεν υπάρχει, και ό,τι υπάρχει είναι κατασκευή των Βαβάρων και ότι το κράτος τους, με τη σειρά του, κατασκεύασε τους “Έλληνες”, από την πανσπερμία φυλετικών ομάδων, (Οστρογότθων, Βησιγότθων, Λομβαρδών, Σλάβων, Αλβανών, Γύφτων και Αθίγγανων) όσων ξέμειναν εδώ, και βρέθηκαν να κατοικούν τον ποτέ ελληνικό χώρο και τα πέριξ»! Ορισμός δηλ. του εθνομηδενισμού…

ΕΦΟΣΟΝ ΛΟΙΠΟΝ έθνος δεν υπάρχει, το μόνο που παραμένει ως ύπαρξη, είναι ο στόμαχος, (όλων των μορφών βεβαίως) και φυσικά ό,τι τον γεμίζει φίσκα: Φαγητό για τις μάζες, και χρήμα για τον αφρό! Γι’ αυτό και με την μασκαράτα του Τσίπρα των Πρεσπών, δεν πανηγύρισαν μόνο οι, όσες, αριστερότροπες μάζες, αλλά και σύμπασα η (παγκοσμιοποιημένη) οικονομικά ελίτ. Υπήρξε όντως εντυπωσιακή η μη απόκρυφη αγαλλίαση της ευειδούς εκείνης τηλεπαρουσιάστριας, που τρισευτυχισμένη ανάγγελλε στο τηλεοπτικό δελτίο της, ανακουφισμένη το «Habemus συμφωνία»… Το φαινόμενο διόλου δεν αποτελεί παράδοξο, και ας μην απορήσει ο αναγνώστης: Είναι οι δυο όψεις του ίδιου εκσυγχρονιστικού «νομίσματος», της κατάργησης του έθνους. Και ιδού:

ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των πατρίδων, των εθνικών συνόρων και των πολιτιστικών ιδιαιτεροτήτων, ως αξιών παρωχημένων, πρώτος βέβαια την οραματίστηκε ο μαρξιστικός διεθνισμός στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Ματαίως ως γνωστό… Και όταν, από την αντίσταση εκείνων ακριβώς των «παρωχημένων» αξιών, ο μαρξισμός μαζί και το όραμά του κατέρρευσαν θεαματικά στο τέλος του ίδιου αιώνα, τη σκυτάλη ανέλαβε από το άλλο άκρο, «θανάσιμος» αντίπαλός του, ο καπιταλιστικός διεθνισμός! Ο οποίος όμως, επιδεξιότερος του μαρξισμού, ήδη «σαρώνει» και πατρίδες και εθνικά σύνορα και πολιτιστικές ιδιαιτερότητες, στο όνομα πια της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας. Και έτσι ο «σύγχρονος» νεωτερικός πολιτισμός έφτασε, όχι από τη στενή ατραπό του Μαρξ αλλά από την ευρεία λεωφόρο του καπιταλισμού, στον ολοκληρωτικό διεθνισμό. Παράδοξη τάχα, των δύο άκρων, σύμπτωση στο ίδιο όραμα; Καθόλου λέει ο γράφων. Διότι, άλλωστε, αμφότεροι είναι παράγωγα δίδυμα, άλλως οι δύο όψεις, του ενός και μόνου ιστορικού υλισμού, όπως ως παράγωγά του εξεπήγασαν από τον ένα και μοναδικό «διαφωτισμό», τον 19ο αιώνα!

ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ολοκληρωτικού διεθνισμού, υπενθυμίζω, πειραματόζωα ήθελε να καταστήσει τους Έλληνες στην Κύπρο, ο διαβόητος σκηνοθέτης, και λόρδος, κύριος Χάνεϊ! (Με την πλεκτάνη του αποκληθέντος Σχεδίου Ανάν). Και αυτού του είδους πειραματόζωα επιχειρούν, (με τώρα διαφορετικές από τον Ανάν μαριονέτες, Τσίπρα και Κοτζιά), να μετατρέψουν τους εναπομείναντες στην Ελλάδα Έλληνες, σε Υστεροέλληνες, νέοι σκηνοθέτες οι Τραμπ και Μέρκελ. Και ούτε είναι ανερμήνευτο, που πάλι οι ντόπιοι θιασώτες των δύο άκρων του τόπου, συμπίπτουν στο επινόημα «Βόρεια Μακεδονία», ως «πατριωτικό μας καθήκον». Πατριωτικό βεβαίως, διότι στην κυβερνώσα τον τόπο πολιτική ιδεολογία, «εθνικό καθήκον» δεν υπάρχει, κι αν έστω και ως υπόνοια υπάρξει, επικρέμαται για τον «αμετανόητο» τολμητία, ο πνευματικός θάνατος.

ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ λοιπόν της «σύγχρονης» ιδεολογίας του, ολοκληρωτικού πια, διεθνισμού, δεν είναι ούτε καν παράδοξο που καινοφανείς ιδεολόγοι (μετά γραβάτας ή και άνευ) καρικατούρες δηλ. του μαρξιστικού διεθνισμού, καθώς και οι ερμαφρόδιτοι ιδεολόγοι του εθνομηδενιστικού οικονομικού διεθνισμού, δεν έχουν καμιάν αναστολή, να ευαγγελίζονται («εφαπτόμενοι της έξεως») ως σωτηρία της Ελλάδας, την υπό στολή παραλλαγής μασκαράτα, του είδους της ποτέ εν Κύπρω γελοιογραφίας Κόφι-Ανάν. Δεν είναι δε παράδοξο, που η ασχημοσύνη των Πρεσπών, ακόμα και στην Κύπρο, όπου η παράλληλη έννοια «Βόρεια Κύπρος» ανθοφορεί, βρήκε πρόθυμους θαυμαστές! Τόσο στην κυβερνώσα τον τόπο πολιτική ιδεολογία, υπό εχεμύθειαν, όσο και πανηγυρικά, στην εν Κύπρω, ιεροκρυφίως, εξ απορρήτων φωταγωγούμενη, ομοταξία εγχεικέραυνων αριστεροειδών, λάλων γενικώς, και κυρίως «αυτοπροσδιοριζόμενων».

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ το 2004 στα ένθεν του Αιγαίου εδάφη, σε στιγμή πνευματικής έξαρσης, δεύτερη μέσα σε μισό αιώνα, ο λαός αντιστάθηκε σ’ εκείνο τον εμπαιγμό. Θα έχει άραγε το ίδιο σθένος και ο λαός εκείθεν του Αιγαίου, να αντισταθεί στον επερχόμενο εμπαιγμό, της «Βόρειας Μακεδονίας»; Του τραγικού κ. Τσίπρα, και του κωμικοτραγικού κ. Κοτζιά… (Καμμένος; Ποιος Καμμένος!)

*Διδάκτωρ του ΕΜΠ

2 thoughts on “Εθνομηδενισμός: Δεν συρρικνώνει απλώς το έθνος, αλλά το μηδενίζει!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.