Προς Μετατάσσοντας και Ενοχληθέντας

Γράφει ο Γ. Σέρτης   

ΚΑΘΩΣ στην αντιπολιτευτική παράκρουση ανεξέλεγκτα εκπέμπονται άκρως επιζήμια και προβοκατόρικα σε βάρος της Κύπρου και όχι μόνον κατά του Αναστασιάδη, επαναφέρουμε τα δύο κείμενα, όταν… ξεκίνησε το κακό (2.6.18 και 4.6.18, «Προς Μετατάσσοντας» και «Προς ενοχληθέντας» αντίστοιχα:

Όπως –ορθά– δήλωνε στη συνέντευξή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

-Θέλω όμως ξανά να ρωτήσω τον κ. Ακιντζί εάν τα όσα διεκδικεί από την ελληνοκυπριακή πλευρά, είτε λέγονται εγγυήσεις είτε επεμβατικά δικαιώματα είτε μόνιμη παρουσία τουρκικού στρατού είτε θετική ψήφο είτε να εκπροσωπούνται οι Τουρκοκύπριοι με ίσο αριθμό, διαλαμβάνονται σε οποιοδήποτε σύνταγμα σε κάποια από τις 195 χώρες που είναι μέλη του ΟΗΕ.

– Θέλουν να μάς σπρώξουν σ’ ένα καθεστώς, όπου η μικρότερη σε πληθυσμό κοινότητα να είναι προνομιούχα και να ελέγχει μάλιστα την πλειοψηφούσα κοινότητα. Εν τη ουσία θα αναστρέφαμε το «η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία κατοχυρώνεται» και θα είχαμε τη μειοψηφία να κυβερνά.

– Θα ερωτήσω και κάτι άλλο απευθυνόμενος προς όλους: Ποιος από εμάς θα αποδεχόταν να δημιουργήσουμε ένα κράτος του οποίου η βιωσιμότητα θα ήταν από την αρχή αμφίβολη και πιθανότατα βραχύβια; Ποιος θα δεχόταν ένα κράτος μέλος της ΕΕ που να έχει εγγυητές εκείνους που εισέβαλαν και παραβίασαν βασικές αρχές του διεθνούς δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και κατέστησαν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα το ένα τρίτο του πληθυσμού; Από την άλλη, πώς μπορούμε να παραγνωρίσουμε το ενδεχόμενο μέσα από αυτές τις υπερεξουσίες ή και το γενικό «βέτο» που ζητά η τουρκοκυπριακή πλευρά, να καταλήξουμε μέσω μιας τέτοιας λύσης, να ελέγχει η Τουρκία την Κύπρο ολόκληρη;

Λοιπόν, αν οι ποικίλως εξαρτημένοι αρχηγίσκοι –αριστερόθεν, δεξιόθεν και πρεσβειόθεν– και η ποδκιαντραποσύνη των τουρκολάγνων φερεφώνων τους πετύχουν να… μετατάξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στους… απορριπτικούς της Νήσου, θα πρόκειται για το επίτευγμα των τελευταίων δεκαετιών!

Προς Ενοχληθέντας

Απεκεί που μείναμε το Σάββατο [πιο πάνω]:

«Αν οι ποικίλως εξαρτημένοι αρχηγίσκοι –αριστερόθεν, δεξιόθεν και πρεσβειόθεν– και η ποδκιαντραποσύνη των τουρκολάγνων φερεφώνων τους –μπαλονάδων, “δεν φταίει η Τουρκία” κ.ά.– πετύχουν να… μετατάξουν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη στους… απορριπτικούς της Νήσου, θα πρόκειται για το επίτευγμα των τελευταίων δεκαετιών!…»

καθώς εξοργισμένες και υβριστικές ήταν οι αντιδράσεις τους, επειδή –στη συνέντευξή του– ο Πρόεδρος Αναστασιάδης:

– Αναρωτήθηκε σε ποια χώρα από τις 195 του ΟΗΕ λειτουργεί σύνταγμα με «εγγυήσεις και επεμβατικά δικαιώματα κατοχικής δύναμης» –με όσα εγκλήματα διενεργεί η Τουρκία σε βάρος της Κύπρου.

-Εξήγησε: «Δεν παραγνωρίζω τις συνέπειες της μη λύσης. Συνειδητοποιών πλήρως τα αρνητικά της μη λύσης. Αλλά την ίδια ώρα δεν παραγνωρίζω τα όσα αρνητικά μπορεί να προκύψουν από μια λύση η οποία θα οδηγεί σε διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας και σε κατάρρευση την επομένη της νέας κατάστασης πραγμάτων».

Εμφανής η απώλεια ψυχραιμίας των ενοχληθέντων από τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη, παρότι τα ίδια λέει εδώ κι ένα χρόνο, αλλά –προφανώς– τα ενέταξαν στα γνωστά προεκλογικά που αναιρούνται μετεκλογικά.

Πώς εξηγείται, όμως, τόσος θυμός και οργή από φανερούς και κρυφούς πλατφορμιστές;

Συνηδητοποιούν πως, άμα –και– οι πολίτες αναρωτηθούν –ομοίως– στην ίδια –απλή– λογική:

– Σε ποια χώρα από τις 195 του ΟΗΕ ισχύει καθεστώς όπου η μικρότερη σε πληθυσμό κοινότητα είναι η προνομιούχα κοινότητα και ελέγχει μάλιστα την πλειοψηφούσα κοινότητα;

θα προεκτείνουν τον συλλογισμό ευλόγως, και θα αναρωτηθούν:

– Και σε ποία χώρα από τις 195 του ΟΗΕ ισχύει ή –έστω– προτάθηκε εφαρμογή της Διζωνικής με πολιτική ισότητα κ.λπ;

Γ. Σέρτης“Φ”

One thought on “Προς Μετατάσσοντας και Ενοχληθέντας

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.