Συλλαλητήριο γα Μακεδονία – επεισόδια από κουκουλοφλώρους

Με επεισόδια στιγματίστηκε το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα το απόγευμα της Κυριακής. Λίγο μετά τις 20.30 ομάδα διαδηλωτών με καλυμμένα πρόσωπα πέταξε αντικείμενα προς τους αστυνομικούς που ήταν στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Άμεση ήταν η αντίδραση πολιτών που συμμετείχαν στη συγκέντρωση και μπήκαν μπροστά για την αποφυγή επεισοδίων.

Μεγαλύτερη ένταση σημειώθηκε λίγα λεπτά αργότερα με την αστυνομία να κάνει εκτεταμένη χρήση χημικών στη Βασ. Σοφίας και να τραυματίζεται ένας διαδηλωτής νεαρής ηλικίας, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές από την αστυνομία.

Η Μακεδονία δεν είναι του μπαμπά σας!

Η αστυνομία παρέμεινε και μετά τα επεισόδια στη λεωφόρο Αμαλίας με στόχο να απομακρύνει τους διαδηλωτές που αρνούνταν να φύγουν ενώ στο σημείο φώναζαν συνθήματα και τραγουδούσαν το «Μακεδονία ξακουστή» και τον Εθνικό Ύμνο. 

Οι πολίτες που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο δήλωναν πρόθυμοι να παραμείνουν στο Σύνταγμα όλο το βράδυ και ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφήσουν κάτω τις ασπίδες και να διαδηλώσουν μαζί τους.

Αστυνομικοί των ΜΑΤ προσπαθούσαν να απομακρύνουν τους πολίτες, που είχαν καθίσει στον δρόμο, με το ζόρι και χρησιμοποιώντας ακόμη και χημικά.

Ο διαδηλωτής ο οποίος έχει τραυματιστεί, δέχτηκε αντικείμενο στο κεφάλι και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Θεσσαλονίκη: Η πορεία για τη Μακεδονία

Στο σημείο από όπου ξεκίνησε, στην πλατεία Αριστοτέλους, μπροστά από το άγαλμα του Αριστοτέλη, κατέληξε λίγο μετά τις 22.00 την Κυριακή η πορεία για τη Μακεδονία.

Οι διαδηλωτές που αντιτίθενται στην ονομασία της γειτονικής χώρας σε “Βόρεια Μακεδονία”, ξεκίνησαν από την Αριστοτέλους, παρά τον φραγμό της αστυνομίας, έφτασαν στον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια, μέσω της οδού Τσιμισκή, κατέληξαν στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με σημαίες στα χέρια, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα υπερ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και έψαλαν τον εθνικό ύμνο. 

Η παρουσία της αστυνομίας καθόλη τη διάρκεια της πορείας ήταν ισχυρή.

Στο μεταξύ, “αντιεξουσιαστές” [του Σόρος] που πραγματοποίησαν νωρίτερα αντισυγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, επέστρεψαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου από όπου και αποχώρησαν πριν από λίγο.

Όλοι οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης δόθηκαν στην κυκλοφορία, μετά από περίπου τρεις ώρες ταλαιπωρίας των οδηγών.

Πηγή: thestival.gr

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.