Βρετανική εταιρεία «στρατολογεί» έφηβες για πώληση ναρκωτικών στην Αγία Νάπα

Την ώρα που η μάστιγα του επικίνδυνου laughing gas έχει καταστεί μάστιγα στην νεολαία και ειδικά ανάμεσα στους τουρίστες, ένα δημοσίευμα της Daily Mail αναδεικνύει και μια άλλη πτυχή του προβλήματος, πολύ βαθύτερη. Βρετανική εταιρεία προσλαμβάνει κορίτσια στην εφηβεία για να πουλούν το θανατηφόρο ναρκωτικό  «hippy crack» σε νησιά της Μεσογείου, μέσα στα οποία και η Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με άρθρο της Daily Mail, μια βρετανικών συμφερόντων εταιρεία προσλαμβάνει νεαρά κορίτσια, συγκεκριμένα η πλειοψηφία τους είναι κοπέλες στην εφηβεία τους, προκειμένου να προβαίνουν σε πωλήσεις του θανατηφόρου ναρκωτικού «hippy crack» σε τουριστικά θέρετρα των νήσων της Μεσογείου, μεταξύ των οποίων και η Αγία Νάπα.

Το ναρκωτικό, το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία laughing gas, είναι παράνομο στην Ευρώπη και στην Κύπρο, ενώ ευθύνεται για τον θάνατο οκτώ ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο τον τελευταίο χρόνο.

Η εν λόγω εταιρεία με έδρα το Lancashire προσελκύει εκατοντάδες νέους στη Μεγάλη Βρετανία για να πουλήσουν το ναρκωτικά στην Αγία Νάπα και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς, με την υπόσχεση ότι θα εργοδοτηθούν σε διαφημιστική εταιρεία στην οποία «θα περάσουν την περισσότερη ώρα της δουλειά τους γελώντας (laughing)».

Η Daily Mail  θέλοντας να διερευνήσει σε βάθος το θέμα, έστειλε υπό κάλυψη δημοσιογράφο να δουλέψει σε ένα από αυτούς τους προορισμός, αποδεικνύοντας ότι το ναρκωτικό πωλείτο χωρίς να ρωτάνε την ηλικία, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη η κατάσταση του πελάτη, χωρίς όριο και αφήνεται να εννοηθεί ότι το ναρκωτικά δεν είναι ακριβώς παράνομο.

Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, οι έφηβοι που μπορεί να είναι και 16 ετών, πληρώνονται από 20 μέχρι 80 ευρώ για «εργασία» από τις 11 το βράδυ μέχρι τις 5 τα ξημερώματα.

Μιλώντας με τον εργοδότη η υπό κάλυψη δημοσιογράφος ανακάλυψε ότι οι «εργαζόμενοι» μπορούν να καταναλώνουν όσο αλκοόλ αλλά και laughing gas θέλουν. Μάλιστα, την συμβούλεψε να πλησιάζει τους άντρες πελάτες με σκοπό να πουλάει περισσότερα, παίρνοντας προμήθεια από τις πωλήσεις.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.