ΟΗΕ: Συγκατάθεση της Τουρκίας για διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ

Ανακοινώνεται σήμερα, εκτός απροόπτου, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη ο διορισμός της Τζέιν Χολ Λουτ, ως απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η οποία θα έχει διαβουλεύσεις με τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επανέναρξη του διαλόγου για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΚΥΠΕ), χθες βράδυ η Τουρκία έδωσε το πράσινο φως για το διορισμό απεσταλμένου του Αντόνιο Γκουτέρες σε συνάντηση των Η.Ε. με εκπρόσωπο της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της χώρας στον ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, τα Η.Ε. αναμένεται να ζητήσουν συναντήσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γ.Γ. του ΟΗΕ στην Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί για την προσεχή Παρασκευή.

Η κ. Σπέχαρ αναμένεται να βρίσκεται στη Νέα Υόρκη μεταξύ 11-19 Ιουλίου, όπου στις 17 Ιουλίου θα ενημερώσει το Συμβούλιο Ασφαλείας ενώ θα έχει και συνάντηση με την κ. Λουτ για να εξετάσουν πιθανές ημερομηνίες που προσφέρονται για επίσκεψη στην Κύπρο, ενδεχομένως προς το τέλος Ιουλίου.

Η κ. Λουτ, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να έχει πρώτα επαφές στη Λευκωσία, ακολούθως στην Άγκυρα, και μετά σε Αθήνα και Λονδίνο.

>>> Κυπριακό: Επιδίωξη Αγγλοαμερικανών η «στρατηγική συμφωνία» με στόχο το «αξεπέραστο τετελεσμένο»

One thought on “ΟΗΕ: Συγκατάθεση της Τουρκίας για διορισμό της Τζέιν Χολ Λουτ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.