Απόλυση «βόμβα» Κύπριου CEO από αμερικανικό κολοσσό

Παρελθόν αποτελεί από εταιρεία κολοσσό ο Κύπριος εκτελεστικός διευθυντής της, ένα μόλις χρόνο μετά τον διορισμό του.  Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ, πρόκειται για τον ελληνοκυπριακής καταγωγής, Δήμο Παρνέρου (Demos Parneros), ο οποίος μονοπωλεί τα τελευταία 24ωρα τον οικονομικό τύπο.

«Η Barnes & Noble απολύει τον εκτελεστικό της διευθυντή αλλά δεν λέει γιατί» (Barnes & Noble Fires C.E.O. but Doesn’t Say Why), ανέφερε η «New York Times», για την αποχώρηση του Κύπριου ενώ σύμφωνα με το ανακοινωθέν της εταιρείας, δεν θα πάρει αποζημίωση για την απόλυσή του.

Η Barnes & Noble, η οποία είναι τεράστια αλυσίδας βιβλιοπωλείων των ΗΠΑ που ανταγωνίζεται την Amazon, στην ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «παραβίαση των πολιτικών της εταιρείας αλλά δεν προχώρησε σε περαιτέρω διευκρινίσεις. Επεσήμανε δε ότι ο Παρνέρος δεν απολύθηκε λόγω «οποιασδήποτε διαφωνίας με την εταιρεία σε σχέση με τις οικονομικές αναφορές, πολιτικές ή τυχών απάτη».

Σύμφωνα πάντως με το «ΑΡ», η νομική εταιρεία Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison LLP συμβούλεψε το ΔΣ για την απόλυση.

Να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα ο Παρνέρος είναι ο τέταρτος CEO της εταιρείας τα τελευταία 5 χρόνια που αποχωρεί.

Κατείχε τη θέση μόνο ένα χρόνο αλλά σύμφωνα με το Bloomberg από την στιγμή που, τον Απρίλιο του 2017, η μετοχή της εταιρείας έχασε πάνω από 30%, ενώ μέχρι το κλείσιμο της Τρίτης έφτασε στο χαμηλότερο σημείο της περίπου σε 25 χρόνια.

Ο κ. Παρνέρος ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας σε εποχή προκλήσεων, καθότι η εταιρεία προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Amazon και να επανακτήσει τις απώλειές της από τις ηλεκτρονικές της πωλήσεις.

Σύμφωνα με τον «Ε.Κ.» ο Δήμος Παρνέρος, διορίσθηκε εκτελεστικός διευθυντής τον Απρίλιο του 2017, είναι γεννημένος στην Κύπρο και μετακόμισε στην πόλη της Νέας Υόρκης όταν ήταν ακόμη στο Δημοτικό σχολείο.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Νέας Υόρκης (New York University) και εργάστηκε στην «Staples», που προμηθεύει με υλικά γραφείου διάφορες επιχειρήσεις από το 1987, όταν η εταιρεία αυτή είχε τότε μόνο 4 καταστήματα. Εξελίχθηκε μέχρι και πρόεδρος της Staples για τα καταστήματα της Βορείου Αμερικής και διαδικτυακά, επιβλέποντας συνολικά 1.800 καταστήματα και τις διαδικτυακές αγορές.

Πριν εργαστεί για την «Barnes & Noble» επισκέφτηκε δεκάδες καταστήματά της ανά τις Ηνωμένες Πολιτείες για να «γνωρίσει» την εταιρεία. Στους 5 μήνες που ήταν C.O.O., πέρασε πολύ χρόνο με τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Leonard Riggio.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.