Ακόμα δύο απόφοιτες του Γυμν. Ριζοκαρπάσου στο Παν. Κύπρου

Δύο ακόμη απόφοιτες του Γυμνασίου Ριζοκαρπάσου είναι από την Παρασκευή κι επίσημα φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η μία εξασφάλισε θέση στην Ιατρική Σχολή και η δεύτερη στο Τμήμα Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών εγγραφής τους στην Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, υποδέχθηκε τις δυο νέες φοιτήτριες στο γραφείο του και τις ευχαρίστησε για την επιλογή τους για σπουδές στο Πανεπιστήμιο Κύπρου [φωτο] αφού όπως τόνισε, «Τα βιώματα των νέων του Ριζοκαρπάσου είναι από μόνα τους κινητήρια δύναμη δημιουργικότητας. Επιπλέον για τους εγκλωβισμένους η μετάβαση από το σχολείο στο πανεπιστήμιο είναι ως πρόκληση μεγαλύτερη, από οποιοδήποτε άλλο νέο του νησιού. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το πανεπιστήμιό σας θα είναι συμπαραστάτης στο καινούριο αυτό ταξίδι της γνώσης και των εμπειριών. Καλή αρχή.». Απευθυνόμενος στη φοιτήτρια της Ιατρικής Σχολής εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα εργαστεί ως γιατρός σ΄ ένα ελεύθερο Ριζοκάρπασο.

Σημειώνεται ότι στο Πανεπιστήμιο Κύπρου φοιτούν ήδη πέντε εγκλωβισμένοι φοιτητές στα Τμήματα Επιστημών της Αγωγής (Δημοτική Εκπαίδευση) και Τουρκικών και Μεσανατολικών Σπουδών, ενώ συνολικά έχουν αποφοιτήσει από το Πανεπιστήμιο Κύπρου 15 εγκλωβισμένοι φοιτητές.

Πηγή: philenews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.