ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος»

Το έχει δεχτεί η προδοτική κυβέρνηση ΣΥΡΑΝΕΛ!

Την κατάργηση της αναφοράς στον όρο «Βόρεια Ήπειρος» φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει η ελληνική κυβέρνηση, αποδεχομένη τον αλβανικό ισχυρισμό ότι υποκρύπτει …αλυτρωτισμό και συνεπώς πρέπει να καταργηθεί.

Τι περιλαμβάνουν τα αλβανικά σχολικά βιβλία και εγχειρίδια είναι γνωστό και έχει παρουσιασθεί το τελευταίο διάστημα σε πολλά ελληνικά ΜΜΕ. Θέλει πολύ θράσος, ύστερα απ’ όλα αυτά, να ζητούν οι Αλβανοί την κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος», και η Αθήνα να συμμορφώνεται.

Για τα Σκόπια αναγνωρίζουμε γεωγραφικό προσδιορισμό «Βόρεια Μακεδονία», μόνο για τη Βόρεια Ήπειρο δυσκολευόμαστε, μήπως και παρεξηγηθούν οι Αλβανοί και οι Τσάμηδες…

Και μιας και αναφερθήκαμε σε σχολικά βιβλία, τι ακριβώς θα πρέπει να αλλάξουμε στα σχολικά βιβλία για να ικανοποιηθεί η σκοπιανή πλευρά; Γιατί ο κ. Δημητρόφ ανακοίνωσε ήδη ότι λίαν προσεχώς θα συνεδριάσουν οι μεικτές επιτροπές για την αλλαγή των σχολικών βιβλίων. Να δείτε που θα ενοχοποιηθεί ο Μακεδονικός Αγώνας, θα απαιτηθεί να υποβληθεί συγγνώμη για τις αναφορές σε κομιτατζήδες και στη νεότερη ιστορία θα πρέπει να καταδικασθεί το εμπάργκο του Ανδρέα στα Σκόπια και η «αλυτρωτική» στάση και συμπεριφορά του αείμνηστου Κωνσταντίνου Καραμανλή. Όσο για την Πηνελόπη Δέλτα και τον Ίωνα Δραγούμη, οι αναφορές σε αυτούς θα πρέπει επίσης να εξαφανιστούν.

Αυτό δεν είναι επανεγγραφή, είναι διαγραφή της Ιστορίας. Ίσως γι’ αυτό ο Τζορτζ Σόρος ήταν από τους πρώτους που πανηγύρισαν τη συμφωνία…

Οι δημοτικές εκλογές του 2019 στην Αλβανία και η γενική απογραφή πληθυσμού που ακολουθεί το 2020 θα είναι καθοριστικής σημασίας για το μέλλον της ελληνικής εθνικής μειονότητας. Ενώ είναι εντελώς ασαφές το καθεστώς της απογραφής και του βαθμού ελευθερίας δήλωσης και καταγραφής της εθνικότητας, καθώς έχει παραπεμφθεί σε εφαρμοστικούς νόμους, η συμμετοχή της μειονότητας στις δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμη.

Ρίζες – Ελίζα Σόρογκα | Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2018

Όμως, για να αντιστραφεί η φθίνουσα πορεία είναι καθοριστικό να υπάρξει άλλη ρότα στη μειονότητα. Αν δεν επιλεγούν επιφανείς υποψήφιοι που θα συσπειρώσουν τη μειονότητα, αλλά επιπλεύσουν και πάλι πρόσωπα με τα οποία ορισμένοι ηγέτες της μειονότητας κάνουν τα προσωπικά τους παζάρια, πότε με το Σοσιαλιστικό και πότε με το Δημοκρατικό Κόμμα, θα μπει η ταφόπλακα στη μειονότητα.

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν η Αθήνα, στα μουλωχτά, έχει υποβαθμίσει πλήρως όλα τα μειονοτικά ζητήματα. Δεν είναι τυχαίο ότι στα σημαντικά κείμενα που αφορούν τις σχέσεις της Αλβανίας με την ΕΕ δεν υπάρχει αναφορά σε ελληνική μειονότητα, που είναι και η μεγαλύτερη διεθνώς αναγνωρισμένη μειονότητα της χώρας, ενώ, αντιθέτως, σε περίοπτη θέση βρίσκονται οι Ρομά και οι… Αιγύπτιοι.

Λονδίνο: Τι θα πουν Τσίπρας και Ράμα στη Σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια

Στο επίκεντρο η επίλυση των εκκρεμών διαφορών των δύο χωρών και η ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας

Συνάντηση με τον Αλβανό ομόλογό του Έντι Ράμα θα έχει την Τρίτη 10 Ιουλίου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στο περιθώριο της Συνόδου για τα Δυτικά Βαλκάνια στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου IBNA, οι δύο πρωθυπουργοί θα συζητήσουν τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δυο χωρών, για την επίλυση των μεταξύ τους εκκρεμών ζητημάτων και το επικείμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στην Αλβανία για την υπογραφή του Συμφώνου Φιλίας και Συνεργασίας των δυο χωρών. Επίσης, θα συζητηθούν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις, καθώς και η Συμφωνία των Πρεσπών και η αποτίμηση της για την ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη, θα συζητήσουν για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, καθώς και οι τρόποι που η Ελλάδα μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός από τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο κ. Τσίπρας θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου και με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Πηγή: Himara.gr 

One thought on “ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Συμφωνήθηκε μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας κατάργηση του όρου «Βόρεια Ήπειρος»

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.