Οργή Ν. Παπαδόπουλου για γλωσσάρι: «Ντροπή τους – Αίσχος»

Την οργή του προέδρου του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλου, προκάλεσε η δημοσιοποίηση του γλωσσαρίου το οποίο παρουσιάστηκε την Τρίτη (10/7) στο «Σπίτι της Συνεργασίας» από τον ΟΑΣΕ.

Το γλωσσάρι  που ετοιμάστηκε από Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους δημοσιογράφους περιέχει 56 εκφράσεις και λέξεις μέσα από τις οποίες επιχειρείται η παραχάραξη της ιστορίας, η απενοχοποίηση της εισβολής, της κατοχής, και του παράνομου εκτρώματος των κατεχομένων.

Σε διαδοχικά tweet του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ ασκεί δριμεία κριτική σε Ένωση Συντακτών και Επιτροπή Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε ως εξής: «Η Ένωση Συντακτών Κύπρου έχει συμφωνήσει σε ένα «γλωσσάρι» που από δω και πέρα θα χρησιμοποιείται για να βάζει τους ε/κ δημοσιογράφους σε άμυνα και θα τους καθιστά ευάλωτους στην κατηγορία της αμεροληψίας και του εθνικισμού και όλα αυτά με βούλα του ΟΑΣΕ. Αίσχος».

Η Έν. Συν. Κύπρου & η Επ. Δημ. Δεοντολογίας έχουν συμφωνήσει σ´ένα «γλωσσάρι» που θα χρησιμοποιηθεί για να βάζει τους ε/κ δημοσιογράφους σε άμυνα και θα τους καθιστά ευάλωτους στις κατηγορίες της αμεροληψίας και του εθνικισμού και όλα αυτά με βούλα του ΟΑΣΕ. Αίσχος #γλωσσαρι

Ενώ σε άλλο αναφέρει: «Η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η Επ. Δημ. Δεοντολογίας θεωρούν πως: Δεν έχουμε εγκλωβισμένους, Δεν υπάρχει ψευδοκράτος, Δεν υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα, Δεν υπάρχει Αττίλας… Ντροπή τους. Προσβάλλουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα. Προσβάλλουν την ελευθερία του λόγου».

Η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η Επ. Δημ. Δεοντολογίας θεωρούν πως:

  • Δεν έχουμε εγκλωβισμένους, 
  • Δεν υπάρχει ψευδοκράτος,
  • Δεν υπάρχουν κατοχικά στρατεύματα,
  • Δεν υπάρχει Αττίλας…

Ντροπή τους.

Προσβάλλουν το δημοσιογραφικό επάγγελμα.

Προσβάλλουν την ελευθερία του λόγου #γλωσσάρι

Και προσθέτει: «Νόμιζα πως η υπέρτατη αρχή της δημοσιογραφίας ήταν η αποκάλυψη και η παρουσίαση της αλήθειας. Η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας διαφωνούν. Θεωρούν πως το πρώτιστο είναι η απενοχοποίηση της Τουρκίας και η ωραιοποίηση της κατοχής. Ντροπή τους».

Νόμιζα πως η υπέρτατη αρχή της δημοσιογραφίας ήταν η αποκάλυψη και η παρουσίαση της αλήθειας. Η Ένωση Συντακτών Κύπρου και η επ. δημοσιογραφικής δεοντολογίας διαφωνούν. Θεωρούν πως το πρώτιστο είναι η απενοχοποίηση της Τουρκίας και η ωραιοποίηση της κατοχής. Ντροπή τους #γλωσσάρι

Εξάλλου σε άλλο tweet σημειώνει: «Απορία. Ποιος έχει διορίσει την επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας η οποία μας έχει χαρίσει αυτό το περίφημο γλωσσάρι».

Απορία. 

Ποιος έχει διορίσει την επιτροπή δημοσιογραφικής δεοντολογίας η οποία μας έχει χαρίσει αυτό το περίφημο #γλωσσάρι ;

Την ίδια ώρα σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ το μέλος του ΔΣ της Ένωσης Συντακτών Γιώργος Θεοδούλου, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το γλωσσάρι δημιουργήθηκε με την εύνοια της ΕΣΚ.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.