Πέρδικα μάνα

Γράφει ο Ανδρέας Τ. Λουκάς

Περπατούσα μια μέρα με την σύζυγο μου σ’ ένα μονοπάτι πάνω από το χωριό στο οποίο ζω, στα βουνά του Τροόδους, ένα ανοιξιάτικο πρωινό. Ξαφνικά από την άκρη του δρόμου, μέσα από ένα πυκνό θάμνο πετάγεται μια πέρδικα η οποία έπεσε στην μέση του μονοπατιού και άρχισε να σέρνεται χάμω με τα φτερά της να δείχνουν πληγωμένα και ανήμπορη να πετάξει, ενώ κραυγές έβγαιναν από το στόμα της.

-Είναι πληγωμένη! Μου λέει η σύζυγος μου.

Γέλασα εγώ. Το είχα ξαναδεί το θέαμα και γνώριζα.

-Όχι. Της λέω. Δεν είναι πληγωμένη. Παραπλάνηση κάνει. Κοίταξε από κει που έφυγε και θα καταλάβεις!

Και όντως από το ίδιο σημείο που ξεπετάχτηκε η «πληγωμένη» πέρδικα, μια αρμαθιά πολύ μικρά περδικόπουλα σκόρπιζαν σε διάφορες κατευθύνσεις.

Τι έκανε η πέρδικα; Προσποιόταν την πληγωμένη για να τραβήξει την προσοχή μας πάνω της και να δώσει έτσι την ευκαιρία στα μικρά της να κρυφτούν.

Κοιτάξετε λοιπόν τους πολιτικούς της Κύπρου και τους δημοσιογράφους. Την περασμένη Κυριακή 8η του Ιούλη, ημέρα που ως συνήθως ο Κυπριακός Λαός τσουρουφλισμένος βρίσκεται στις παραλίες και στα βουνά όπου καταλήγει, αποχαυνωμένος από την αφόρητη ζέστη των σαράντα βαθμών, σε σπίτια χωρίς συστήματα κλιματισμού λόγω οικονομικής ανέχειας, το πολιτικοοικονομικό οργανωμένο έγκλημα, η Μαφία, μαζεύτηκε σύσσωμο στην καλά κλιματιζόμενη βουλή τους, φορώντας κοστούμια για να δείχνουν «επίσημοι» και «σοβαροί», για να ολοκληρώσουν ακόμα ένα έγκλημα εναντίον του Κυπριακού Λαού. Την διάλυση του Συνεργατισμού, τον οποίο έφτιαξε ο ίδιος ο Λαός, για να γλυτώσει τον εαυτό του και το βιός του από τα νύχια των τραπεζοτοκογλύφων. Και όπως φαίνεται από ψήγματα στοιχείων τα οποία τους ξεφεύγουν, λόγω προφανώς διαφωνιών στην μοιρασιά, η αλήθεια είναι τρομακτική. Και δεν έχει να κάνει καθόλου με τις μεγαλοστομίες που μας ξεφούρνιζαν τον τελευταίο καιρό. Και τα στοιχεία οδηγούν κατευθείαν στα προσωπικά οικονομικά συμφέροντα των ηγεσιών των κομμάτων… Ειδικά των κυβερνώντων και των συνοδοιπόρων τους…

Και ξαφνικά εφευρέθηκε το Από το πουθενά! Και καπαλιάζονται όλοι ποιος θα εκστομίσει την πιο εντυπωσιακή ατάκα, εναντίον της εν λόγω ανοησίας. Και ποιος τους υποχρεώνει να το υιοθετήσουν το εν λόγω γλωσσάρι; Έγινε νόμος του ποιού κράτους; Αφού όλοι «δεν το εγκρίνουν», αν αποπειραθούν οι κατασκευαστές του να το επιβάλουν νομικά, τι θα εμποδίσει την πολλά πατριωτική Βουλή της διχοτομημένης ΚΔ να μην το ψηφίσει;

Κουραφέξαλα!!! Ανέχονται και αποδέχτηκαν ΟΛΟΙ τα αποτελέσματα της εισβολής και συζητούν λύση που θα βασίζεται πάνω σ’ εκείνα τα αποτελέσματα. Την παντιέρα τους που ονομάζουν ΔΔΟ! Και το απαύγασμα της διαπραγματευτικής τους δεινότητας που μας έφεραν προ δεκαπενταετίας με το όνομα «σχέδιο Ανάν» και μας το παρουσίασαν σαν λύση του Κυπριακού, καταντούσε την Πατρίδα μας τουρκοβρετανικό προτεκτοράτο. Και ξαφνικά τους ενόχλησε μια βλακεία που οργάνωσαν κάποιοι ηλίθιοι! Εντυπωσιαστήκαμε τώρα! Από την αγωνιστικότητα τους και τις τζάμπα μαγκιές τους! Μας κατάστρεψαν, μας δολοφόνησαν, μας ξεσπίτωσαν, άρπαξαν το βιός μας οι εισβολείς και η απόδειξη της αντίστασης τους και της αλληλεγγύης τους είναι να συζητούν  ή να συνωμοτούν με τους σφετεριστές και εγκληματίες Τούρκους με ποιόν τρόπο θα μας ξεγελάσουν εμάς τα θύματα και να μας πείσουν να αποδεχτούμε να γίνουμε τα αιώνια θύματα τους! Και αυτό συνεχίζεται για σαράντα τέσσερα ολάκερα χρόνια!!

Όσοι κατάλαβαν, κατάλαβαν…

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ…

Γνωρίζουν όλοι αυτοί πόσοι από τα θύματα της Τουρκίας, πολεμιστές του 1974, πρόσφυγες, βιασμένες γυναίκες, κακοποιημένοι αιχμάλωτοι, γερασμένοι σήμερα και φορτωμένοι αρρώστιες, είναι εγκλωβισμένοι σε διαμερίσματα των πάνω ορόφων των, χωρίς ανελκυστήρες και συστήματα κλιματισμού, πολυκατοικιών των άθλιων προσφυγικών συνοικισμών που έκτισαν με τα χρήματα που τους έδινε, με μορφή δήθεν «βοήθειας», η χώρα που οργάνωσε και διέταξε το πραξικόπημα και την εισβολή του 1974, οι ΗΠΑ; Γι’ αυτά τι λένε;

Αλλά αυτούς τι τους νοιάζει; Τα ενδιαφέροντα τους είναι, κάθε μερικά χρόνια, να οργανώνουν την ληστεία των κόπων του Λαού, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με πραξικοπήματα και εισβολές, με σχέδια Ανάν, με φορολογίες, με ταμεία κοινωνικών ασφαλίσεων (7 δις. Λίρες!!!) με ταμεία για την άμυνα (δήθεν…) με ΧΑΚ, με «κουρέματα», με αρπαγή των Συνεργατικών του!

Και τους έπιασε ο πόνος τώρα για το «γλωσσάρι»! Διάβασαν μέσα σ’ εκείνο το κατασκεύασμα εκείνο που αναφέρεται πως «κάποιοι» Ε/κ χρησιμοποιούν την τάδε ή δείνα έκφραση; Που υπονοεί και πως κάποιοι ΔΕΝ τις χρησιμοποιούν; Ποιοι δεν λένε την κατοχή κατοχή λοιπόν; Ποιοί δεν μιλούν για εισβολή; Μα σχεδόν όλοι πλέον! Δεν το πήραμε νομίζουν χαμπάρι; Που ζούμε εμείς; Αλλά πώς να διαμαρτυρηθούμε; Ποιος ραδιοφωνικός ή τηλεοπτικός σταθμός οργανώνει επί τούτου εκπομπές και καλεί τον ανώνυμο πρόσφυγα να πει τον πόνο του; Την Μαφία, μάλιστα!! Για μπουρδολογίες, μάλιστα! Οι σκουπιδοτενεκέδες!!

Αλλά είπαμε! Η πέρδικα…. Ή «αλλού τα κακαρίσματα…»…

Ανδρέας Τ. Λουκάς

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.