Η Τουρκία μηνύει την εφημερίδα «Αφρίκα»

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα, πρόκειται για το γνωστό τίτλο στις 21 Ιανουαρίου «Μια εισβολή ακόμα από την Τουρκία». Για πρώτη φορά στην ιστορία του τουρκοκυπριακού Τύπου, Εισαγγελία στην Τουρκία και συγκεκριμένα η Εισαγγελία της Άγκυρας φέρεται να καταθέτει μήνυση στην Τουρκία για δύο υποθέσεις εναντίον μιας τ/κ εφημερίδας και δη της Αφρίκα.

Όπως αναφέρει πρωτοσέλιδα η εφημερίδα, πρόκειται για το γνωστό τίτλο στις 21 Ιανουαρίου «Μια εισβολή ακόμα από την Τουρκία» που αφορά το Αφρίν της Συρίας και η άλλη υπόθεση αφορά άρθρο του Σενέρ Λεβέντ με τίτλο «Ζorba the Cypriot» την 1η Φεβρουαρίου. Στο άρθρο αυτό χαρακτηρίζει την Τουρκία τρομοκράτη και την καλεί να «ξεκουμπιστεί» από την Κύπρο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, χθες 26 Ιουλίου επισκέφτηκαν τα γραφεία της εφημερίδας δύο «αστυνομικοί» με πολιτικά από το αρμόδιο «δικαστήριο» στα κατεχόμενα και τους πληροφόρησαν για την κατάθεση των αγωγών από την Εισαγγελία της Άγκυρας, ζητώντας να δώσει κατάθεση ο Σενέρ Λεβέντ πράγμα που αρνήθηκε,  απορρίπτοντας τις κατηγορίες και λέγοντας πως δεν πιστεύει στην ενοχή του και οποιαδήποτε υπεράσπιση θεωρείται αχρείαστη.

 Αναφέρεται δε στο δημοσίευμα ότι υπάρχουν παρόμοιες υποθέσεις που εκκρεμούν στα κατεχόμενα μετά από αγωγές της εδώ «γενικής εισαγγελίας» και διερωτάται μήπως η κίνηση αυτή της Τουρκίας λειτουργεί ως πίεση προς τα «δικαστήρια». 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.