«Ο Σενέρ Λεβέντ δεν προτίθεται να πάει στην Τουρκία»

Την πρόθεσή του να μην εμπλακεί σε οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά την απόφαση της Τουρκίας να τον δικάσει στην Άγκυρα, αλλά ούτε και να φύγει από την Κύπρο για να πάει εκεί, γνωστοποίησε ο ίδιος ο εκδότης της εφημερίδας «Αφρίκα», Σενέρ Λεβέντ σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Περδίκης, στον radio ACTIVE 107,4&102,5 και την εκπομπή «Πρωινή Συχνότητα», ο Σενέρ Λεβέντ είναι αποφασισμένος για οποιαδήποτε εξέλιξη. «Ο Σενέρ είναι όπως πάντα ήρεμος, έτοιμος και αποφασισμένος να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη. Διαμήνυσε στην αστυνομία ότι δεν θα πάει ούτε στην Τουρκία, ούτε σε αστυνομικό σταθμό για να δώσει κατάθεση», σημείωσε ο κ. Περδίκης.

Αντιθέτως, ο Σενέρ Λεβέντ ξεκαθάρισε ότι εάν θέλουν να του πάρουν κατάθεση, τότε να κλείσουν ραντεβού και να τον επισκεφθούν στο γραφείο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μήνυμα Λεβέντ στον Ακιντζί μέσω Active 

Όπως αποκάλυψε ο κ. Περδίκης, κατά τη συνάντηση στα γραφεία της «Αφρίκα» την Τετάρτη, ο Σενέρ Λεβέντ έδειξε στην αντιπροσωπεία των Οικολόγων δημοσιεύματα με δηλώσεις δικαστή, ο οποίος χειριζόταν την εν εξελίξη δίκη στα κατεχόμενα και ο οποίος έφυγε για τον Καναδά. Ο δικαστής, όπως είπε ο κ. Περδίκης, διαμαρτυρήθηκε για παρεμβάσεις στη δίκη αλλά και για αδικία εις βάρος του Σενέρ Λεβέντ, σχετικά με την πρόθεση του τουρκικού καθεστώτος να τον δικάσει στην Άγκυρα.

Όσον αφορά τη συνάντηση στην «Αφρίκα» έγινε με στόχο να εκφραστεί η στήριξη του Κινήματος Οικολόγων στον αγώνα που δίνουν οι Σενέρ Λεβέντ και Αλί Οσμάν. Η συζήτηση επικεντρώθηκε κυρίως στην έκφραση της διαφωνίας του Κινήματος σε σχέση με τον τρόπο που εκδίδει η λεγόμενη «Δημοκρατία της Βορείου Κύπρου» στην Τουρκία τον δήθεν υπό κατηγορία δημοσιογράφο, αλλά και τις συνέπειες που προκύπτουν από την απόφαση της Τουρκίας να δικάσει τον κ. Λεβέντ, δείχνοντας κατ’ αυτό τον τρόπο ότι μπορεί να έχει εξουσία και στο κατεχόμενο μέρος του νησιού. Συζητήθηκαν επίσης οι προοπτικές επίλυσης του Κυπριακού και η νέα κατάσταση πραγμάτων τόσο στην κατεχόμενη Κύπρο, όσο και την Τουρκία μετά την επανεκλογή του Ερτογάν ως προέδρου της Τουρκίας.

*Η φωτογραφία είναι από τη συνάντηση στα γραφεία της «Αφρίκα» 

philenews

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.