Αυτοί που πολεμούν την Κυπριακή Δημοκρατία από την πρώτη γραμμή

Στη φωτογραφία, ο «υπουργός» του κατοχικού καθεστώτος πίσω αριστερά, ταξιδεύει ως Ευρωπαίος πολίτης στο όνομα ενός κράτους που ονομάζει «ελληνοκυπριακή διοίκηση».

  Γράφει ο Άριστος Μιχαηλίδης

Να μην κάνουμε και ότι εκπλαγήκαμε κιόλας που ένας «υπουργός» του κατοχικού καθεστώτος χρησιμοποίησε το διαβατήριό του της Κυπριακής Δημοκρατίας για να πάει διακοπές στην Ιορδανία μέσω αεροδρομίου Πάφου. Το ξέρουμε από χρόνια ότι έχουν διαβατήρια και ταυτότητες ενός κράτους που δεν αναγνωρίζουν και που ως στελέχη ενός παράνομου καθεστώτος αγωνίζονται να καταλύσουν. Και έκαναν πολλές φορές επίδειξη του θράσους τους.

Όπως, επίσης, μας έδωσαν πολλές φορές αφορμές για να τους εκθέσουμε για αυτή την υποκρισία. Αλλά, οποία έκπληξη! Η Κυπριακή Δημοκρατία ούτε στοιχεία έχει ούτε και σκέφτεται ότι αυτό το εξωφρενικό μπορεί να είναι ένα καλό πολιτικό επιχείρημα για να αξιοποιηθεί στον αγώνα μας να διασώσουμε το κυπριακό κράτος από τους σφετεριστές.

Τι συνέβη τώρα. Ο «υπουργός» εργασίας του ψευδοκράτους, Ζεκί Τσελέρ, πήρε τα ξαδέλφια του να πάνε διακοπές και από το αεροδρόμιο Πάφου ανήρτησε φωτογραφίες στο διαδίκτυο για το ταξίδι του. Φυσικά, πολλοί Τουρκοκύπριοι ταξιδεύουν με έγγραφα της Δημοκρατίας μέσω των νόμιμων αεροδρομίων. Αλλά, όταν ταξιδεύουν και οι άνομοι αξιωματούχοι του «κράτους», μας υπενθυμίζουν σε πόσο εξωφρενικό σημείο έχουν φτάσει όσα περιβάλλουν το Κυπριακό. Και το άκρον άωτον, βέβαια, είναι όταν το κάνουν για να πηγαίνουν στο εξωτερικό (και στην Ευρώπη) για να προπαγανδίζουν ενάντια στο κράτος που τους προσφέρει με τόση απλοχεριά ταυτότητες και διαβατήρια και τους κάνει Ευρωπαίους πολίτες. Και δεν μιλάμε για νέο φαινόμενο. Ούτε για «αξιωματούχους» της νυν ψευδοκυβέρνησης του Ερχιουρμάν και του Ακιντζί. Οι τουρκοκυπριακές εφημερίδες ασχολούνται συχνά με το φαινόμενο. Το 2011, η Γενί Ντουζέν αποκάλυψε ότι ακόμα και ο Χουσεΐν Οζγκιουργκιούν είναι κάτοχος διαβατηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτός, που έβαζε τους εγκλωβισμένους μας να πληρώνουν φόρους για τη βοήθεια που έπαιρναν, ο πιο φανατικός διχοτομιστής. «Πρόεδρος» της ψευδοβουλής, πολλοί «υπουργοί», οι κόρες του Έρογλου όταν αυτός ήταν «πρόεδρος» και πάλευε για τη διχοτόμηση, αναφέρθηκαν στις τ/κ εφημερίδες ως κάτοχοι διαβατηρίων του κράτους που δεν αναγνωρίζουν και το ονομάζουν ελληνοκυπριακή διοίκηση.

Απολαμβάνουν τα προνόμια του Ευρωπαίου πολίτη χρησιμοποιώντας την Κυπριακή Δημοκρατία 110 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι. Δηλαδή, σχεδόν όλοι. Το ξέρουν αυτό οι Ευρωπαίοι εταίροι μας και όσοι άλλοι προπαγανδίζουν την απομόνωση των Τ/κ; Τουλάχιστον, ας το χρησιμοποιήσουμε για να ξεσκεπαστεί η προπαγάνδα. Αφού είναι πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας και προστατεύονται ως Ευρωπαίοι πολίτες, τι είδους προστασία τους προσφέρει η Τουρκία;

  Άριστος Μιχαηλίδης “Φ”    

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.